Anlık Bildirim

Valve, Steam'deki bir sorunu fark eden araştırmacıya 7.500 dolar ödül verdi

Steam'de insanların cüzdanlarına sahte bakiye yüklemesini sağlayan bir sorunu HackerOne'dan bir araştırmacı fark etti ve Valve ödül olarak 7500 dolar verdi.

Valve, Steam'deki hatayı bulan birine 7500 dolar ödül verdi Tam Boyutta Gör

Teknoloji ve oyun dünyasındaki şirketler her ne kadar büyük olsa da bazen ne yazık ki çok enteresan sorunlar bu şirketler tarafından fark edilemiyor. Her yıl birçok büyük şirketin kendi ürün veya hizmetindeki bir sorun kullanıcılar tarafından fark ediliyor ve fark eden kişiye de bir ödül veriliyor. Geçtiğimiz günlerde de bu durum Steam'in sahibi olan Valve'in başına geldi.

7500 Dolarlık Ödül

Geçtiğimiz günlerde HackerOne'ın bir güvenlik araştırmacısı Steam'de enteresan bir sorun fark etti. Steam'de Smart2Pay özelliği ile yapılan ödemelerde ödeme yapıldıktan sonra ödemenin değiştirilebildiği ve durdurulabildiği ortaya çıktı. Yani bu durumun farkında olan kötü niyetli kullanıcılar, 1 dolarlık bir ödeme yapıp ardından bu ödemeyi 100 dolar olarak değiştirebiliyor. Sistemdeki sorun sebebiyle ödeme hala 1 dolar olarak kalıyor ancak Steam hesabınıza 100 dolarlık bakiye geçiyor.

Sorunun fark edilmesinin ardından Valve ile iletişime geçildi birkaç adımın ardından sorun ortadan kaldırıldı. Valve ise bu sorunun "önem derecesini" belirleyerek sorunu bulan kişiye 7500 dolarlık bir ödül verdi. Valve tarafından bu sorun "kritik" önem derecesi unvanını aldı. 

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim