Anlık Bildirim

VIA ile Intel arasında ilginç alış veriş

VIA ve Intel arasında yapılan bir anlaşma ile Centaur bölümünün belirli varlıkları satıldı. Bununla birlikte Intel’in bu satışta kasasına neler koyduğu net olarak bilinmiyor. 

VIA Centaur

İşlemci dünyasında  Intel ve AMD tartışmasız hakim olarak faaliyetlerine devam ederken yılların eskitemediği bir isim var. Son dönemde Çinli işlemci girişimlerinin arka planında olan VIA ilginç bir alış verişe imza attı. 

Intel ve VIA çıkmazı

1987 yılında kurulan Tayvan merkezli VIA, 1999 yılında kurduğu Centaur iştiraki ile x86 sektörüne adım atmıştı. Yaygın bir satış ağı olmasa da VIA Centaur iştiraki en büyük üçüncü x86 lisans sahibi olmayı başardı. 

Geçtiğimiz hafta yaşanan bir anlaşma duyanları merak içerisinde bıraktı. Anlaşmaya göre VIA Centaur bölümünün belirli varlıkları 125 milyon dolar karşılığında Intel’e satıldı. Bununla birlikte Centaur iştiraki x86 lisansını ve patentlerini kullanmaya devam edecek. Yani Intel bunun karşılığında ne aldı bilinmiyor.

Bir iddiaya göre VIA’nın geliştirdiği ve sunucu tarafında iş yüklerini verimli bir şekilde üstlenen yapay zekâ destekli CNS x86 projesi ve ekibi satıldı. Projenin 2020 sonlarında yol haritasına konmasına rağmen halen piyasaya çıkmaması buna delil olarak gösteriliyor. 
 

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim