Anlık Bildirim

Virgin Galactic ile uzaya ücretsiz bir şekilde gidecek kişi belli oldu

 Richard Branson’un uzay şirketi Virgin Galactic, sıradaki uçuşu için iki kişiye bedava bilet vereceğini açıklamıştı. Yapılan yeni bir duyuruya göre de bu şanslı kişinin kim olacağı belli oldu.

Ünlü milyarder Richard Branson’un uzay şirketi Virgin Galactic, geçtiğimiz temmuz ayında Omaze isimli bağış toplama şirketi ile anlaştığını duyurmuştu. Bu anlaşma kapsamında da uzaya yapılacak olan sıradaki uçuş için bir kişiye 450.000 dolar değerinde bedava iki bilet vereceğini ifade etmişti.

Çekilişi Karayipler'de bulunan bir kadın kazandı

Yapılan yeni açıklamalara göre bu biletlerin kime gideceği belli oldu. Virgin Galactic, Omaze çekilişinin Karayipler’deki Antigua ve Barbuda isimli ülkede bulunan Keisha S. isimli bir yaşam koçuna çıktığını ifade etti. Açıklamalara göre Keisha, ikinci bileti bir astrofizik öğrencisi olan kızına verecek ve beraber yolculuk yapacaklar.

“Hayallerim gerçek oldu”

Şanslı kişi yaptığı açıklamalarda, “Hayatım boyunca hep uzaya gitmeye meraklı olmuşumdur, hayallerim gerçeğe dönüşüyor. Bu deneyimi kızımla birlikte yaşamayı düşünüyorum. Deneyimimizin gelecek nesillere hayallerinin peşinden gitmeleri için ilham verebileceğine inanıyorum” ifadelerini kullandı.

Omaze ile birlikte 1.7 milyon dolara yakın bağış topladığını belirten şirket, herkesin uzaya gitmesini istedikleri için böyle bir hamle yaptıklarını ve uzay turizminde önemli bir adım attıklarını ifade etti. Sıradaki uçuşun ne zaman olacağı ile ilgili ise herhangi bir bilgi verilmedi.

Bilindiği üzere milyarderler arasındaki uzay yarışı hız kesmeden devam ediyor. Richard Branson da geçtiğimiz temmuz ayında Virgin Galactic’in VSS Unity yörünge aracı ile uzaya çıkmış ve bu konuda önemli bir adım atmıştı.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim