Anlık Bildirim

Uzay turizmi herkese açılacak: Virgin Galactic, yeni koltuk fiyatlarını belirledi

Virgin Galactic, 11 Temmuz tarihinde Richard Brenson ile ilk uzay yolculuğunu gerçekleştirmişti. VSS Unity roketinin geliştirmelerini sürdüren şirket, yeni uçuşlar için koltuk fiyatlarını açıkladı.

Virgin Galactic, uzay yolculuğu için koltuk fiyatlarını açıkladı Tam Boyutta Gör

Uzay turizminin son dönemlerde oldukça popüler olması ile beraber Richard Brenson, Virgin Galactic ile ilk uzay yolculuğunu geçtiğimiz temmuz ayında gerçekleştirmişti. Uzay turizminin ilk örneklerinin yapılması ile beraber Virgin Galactic, yolculuğun koltuk ücretini açıkladı. Koltuk başına 450.000 dolar fiyat belirleyen şirket, VSS Unity uzay uçağının ve Virgin’s Eve jetinin yükseltilmesi ile beraber yeni yolculuklarının, 2022’nin üçüncü çeyreğinde başlayacağını bildirdi.

Virgin Galactic, uzay yolculuğu için koltuk fiyatlarını açıkladı

Şirketin erken uçuşları için 250.000 dolar fiyat ile yer ayırttıran 600’den fazla kişi bulunuyor ancak bu kişiler yeni belirlenen fiyatın dışında tutulacak ve yeni fiyat sadece yeni yer ayırttıran kişiler için geçerli olacak. Aynı zamanda şirket, mikro yer çekimi araştırması ve profesyonel astronot eğitim uçuşlarını ise 600.000 dolar fiyat ile sunacak.

Virgin Galactic CEO’su Michael Colglazier, söz verdikleri gibi hedeflerine yol aldıklarını ve insanlara ilk kez yer ayırtma fırsatı tanıyacaklarını, yapılacak ilk liste için oldukça heyecanlı olduklarını söyledi. Şirket, insanların yeni deneyimi istedikleri farklı yollar ile gerçekleştirmeleri için geniş bir ürün yelpazesi geliştireceğini ve tek kişi, çiftler, aileler ve arkadaşları için özel koltuk seçeneklerinin yer alacağını söylüyor.

Uzay yolculuğu yarışı kızışıyor

Şirket ayrıca, Jeff Benzos’un sahibi olduğu Blue Origin ile de rekabetini sürdürüyor. İki şirket zengin uzay turistlerine, ulusal uzay ajanslarına ve araştırma kurumlarına uzay uçuşları satıyor. Virgin Galactic, VSS Unity roketi ve Brenson ile gerçekleştirilen uzay uçuşundan önce 22 test denemesinde bulundu. Blue Origin ise, New Shepard ile gerçekleştirilen Bezos'un uzay uçuşundan önce pilotsuz gerçekleştirilen 14 test uçuşunda bulundu.

İki şirket arasında rekabet devam ederken Virgin Galactic, bir sonraki uçuşunu Eylül ayında gerçekleştirecek ve uçuşa kadar olan sürede jet dayanıklılığı ve uçuşlar arasındaki dönüş süresini kısaltmak için yeni geliştirmeler yapacak. İtalyan hava kuvvetleri personelini taşıyacak uçuş ile beraber şirket, başka bir uzay taşıtı olan VSS Imagine’in de uçuş testlerine başlayacağını bildiriyor.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
10105 kez okundu.
10 kişi, toplam 10 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
virgin galactic, Popüler Bilim
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim