Anlık Bildirim

Volkswagen'den SUV açıklaması: Yeni model beklemeyin

Alman otomotiv devi Volkswagen mevcut crossover ve SUV serisini genişletmeyi planlamadığını açıkladı. Şirket, MQB platformunu temel alan model sayısını da kademeli olarak azaltacak.

Volkswagen'den SUV açıklaması: Yeni model beklemeyin Tam Boyutta Gör

Volkswagen'in araştırma ve geliştirme departmanı başkanı Frank Welch, Autocar'a verdiği röportajda şirketin yakın gelecekte mevcut crossover ve SUV serisini yenilemeyi planlamadığını söyledi.

Deneyimli yönetici SUV segmentindeki otomobillerin hala oldukça rağbet gördüğünü ancak Volkswagen'in zaten farklı pazarlara yönelik yeterli sayıda (14 adet) model piyasaya sürdüğünü belirtti. 

Welch "On tane daha SUV'ye ihtiyacımız yok. Çok fazla modelimiz olursa ve yılda 30-40 bin adet araç satarsak para kazanamayız. Başarılı olabilecek modellere odaklanmalıyız" ifadelerini kullandı.

Volkswagen'den SUV açıklaması: Yeni model beklemeyin Tam Boyutta Gör

MQB tabanlı araçlar emekli oluyor

Ayrıca şirket MQB platformunu temel alan model sayısını kademeli olarak azaltmayı planlıyor. Welch topun ucundaki araçların ismini paylaşmadı ancak söz konusu modellerin Arteon, Touran ve Passat olduğu düşünülüyor.

Buna paralel olarak, Volkswagen yavaş yavaş tüm model yelpazesini elektriklendirecek. MQB üzerine inşa edilmiş ve şu anda içten yanmalı motorlarla sunulan SUV'lerin yerini ID serisi elektrikli otomobiller alacak.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim