Anlık Bildirim

Volkswagen ID. Aero elektrikli sedan konsepti görücüye çıktı: 620 km menzil sunacak

Volkswagen ID. Aero konsepti, 2023'ün ikinci yarısında ilk olarak Çin'de satışa sunulacak global modelin ön gösterimi olarak karşımızda. Şimdilik dış tasarımı gösterilen konseptin menzili de açıklandı

Volkswagen ID. Aero elektrikli sedan konsepti tanıtıldı Tam Boyutta Gör

Kısa süre önce çizimleri paylaşılan Volkswagen ID. Aero konsepti bugün resmi olarak tanıtıldı. Söz konusu çalışma, Alman üreticinin piyasaya süreceği elektrikli sedan modelin üretime yakın bir ön gösterimi olarak karşımızda.

Volkswagen ID. Aero konseptiyle ilgili verilen bilgilere baktığımızda 0.23 Cd gibi etkileyici bir hava sürtünme katsayısına sahip olduğunu görmekteyiz. Bu aerodinamik tasarımın, otomobilin elektrikli güç aktarma sistemiyle birleştiğinde WLTP'ye göre 620 kilometreye kadar sürüş menzili sağlaması hedefleniyor.

Alman üretici hala teknik özellikler konusundaki suskunluğunu koruyor. Bu konuda sadece ID. Aero'nun yaklaşık 5 metre uzunluğa ve 22 inçlik iki renkli jantlara sahip olduğunu öğreniyoruz. Coupe stili silüetiyle dikkat çeken Volkswagen ID. Aero'nun LED farları, logoya kadar uzanan ışık şeritleri ve petek desenli stop lambaları, tasarımında ilk göze çarpan detaylar oluyor.

Volkswagen ID. Aero elektrikli sedan konsepti tanıtıldı Tam Boyutta Gör

Volkswagen ID. Aero'ya yandan baktığımızda ise güçlü omuz çizgisinin yanı sıra parlak siyah tavan ve sütunlarla uyum sağlayan yan ayna kapakları dikkat çekiyor. Fakat buradaki en dikkat çeken noktanın kapı kolları olduğunu belirtmekte fayda var. Zira Volkswagen, konseptte sıradan kapı kolları yerine aydınlatılmış dokunmatik yüzeyler kullanmayı tercih etmiş.

Özellikle dokunmatik yüzeyli kapı kolları gibi detaylar üretim versiyonuna taşınır mı bilinmez ancak Volkswagen ID. Aero, dış tasarım olarak büyük oranda üretime hazır görünüyor. Üretim versiyonunun adı hala açıklanmadı fakat ürün gamındaki hiyerarşiye göre ID. 7 olarak adlandırılmasını bekleyebiliriz.

ID. Aero'nun üretim versiyonu ilk olarak 2023'ün ikinci yarısında Çin'de satışa sunulacak. Ardından Avrupa ve Kuzey Amerika pazarlarına da gelecek. MEB platformu üzerine inşa edilecek elektrikli sedanın Emden fabrikasında üretime girmesi bekleniyor.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
14336 kez okundu.
18 kişi, toplam 24 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
Volkswagen, konsept ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim