Anlık Bildirim

Volkswagen düşük talep nedeniyle iki elektrikli aracının üretimini askıya alacak

Volkswagen, Ekim ayının başlarında Zwickau ve Dresden fabrikalarında otomobil üretimini geçici olarak durduracak. Sebep bu tesislerde üretilen elektrikli otomobillerin düşük talep görmesi.
Volkswagen iki elektrikli aracının üretimini askıya alacak Tam Boyutta Gör
Volkswagen, Ekim ayının ilk yarısında Almanya'daki Zwickau ve Dresden fabrikalarının faaliyetlerini askıya almayı planlıyor. Bu kararın arkasındaki sebep, söz konusu tesislerde üretilen elektrikli otomobillere olan talebin düşmesi. Ayrıca, Dresden'deki fabrikanın tamamen kapanma riskiyle karşı karşıya olduğu ifade ediliyor.

Bahsi geçen tesislerde Volkswagen ID.3 ve Cupra Born elektrikli otomobil modelleri üretiliyordu. Zwickau fabrikasında 2 Ekim'den 13 Ekim'e kadar araç üretimi azaltılacak. Dresden'deki ID.3 üretimi 2 Ekim'den itibaren durdurulacak ve 16 Ekim'den itibaren yeniden başlayacak.

Volkswagen iki elektrikli aracının üretimini askıya alacak Tam Boyutta Gör

Cam Fabrika kapanabilir

Volkswagen bu dönemde tesislerde çalışan personelle ilgili nasıl bir strateji izleyeceğini açıklamadı. Eylül ayının ortasında, Dresden'de bulunan ve "Cam Fabrika" olarak bilinen fabrikanın tamamen kapatılabileceği bildirildi. Bu adım Volkswagen'in işletme maliyetlerini azaltmaya yönelik önlemlerinden biri olarak değerlendiriliyor.

Volkswagen iki elektrikli aracının üretimini askıya alacak Tam Boyutta Gör
Tahminlere göre söz konusu tesisin kapatılması şirkete yıllık olarak 20 milyon euro'ya kadar tasarruf sağlayabilir. Volkswagen işletmenin mevcut çalışanlarını diğer fabrikalarına dağıtmayı planlıyor. Alman marka ilkbahar aylarında ID.3 elektrikli otomobilin yenilenmiş bir versiyonunu tanıtmıştı.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim