Anlık Bildirim

Volkswagen Türkiye fabrikası tarım arazisi üzerine mi kurulacak?

Türkiye Tohumcular Birliği Başkanı Savaş Akcan, Volkswagen fabrikası için Muradiye'de 4 bin dönümlük alan tahsisi yapıldığını ve bu alanda bin dönümlük Muradiye fidanlığının da bulunduğunu iddia etti.

Volkswagen Türkiye fabrikası tarım arazisi üzerine mi kurulacak?

Alman otomotiv devi Volkswagen, Türkiye’ye yatırım yapacağını duyurmuş hatta bunun için “Volkswagen Turkey Otomotiv Sanayi ve Ticaret AŞ” adında Manisa merkezli bir şirket bile kurmuştu. Fakat Türkiye’nin Suriye’deki askeri operasyonları bahane gösterilerek süreç askıya alınmıştı.

Uzun süredir ses seda çıkmayan yatırım süreciyle alakalı bugün yeni bir iddia ortaya atıldı. Türkiye Tohumcular Birliği Başkanı Savaş Akcan, katıldığı bir canlı yayında Volkswagen’in yatırımını Manisa Muradiye’deki orman fidanlığının da içerisinde bulunduğu bir tarım arazisi üzerine yapılacağına dair duyumlar aldıklarını belirtti. Bu kapsamda fidanlığın Hazine’ye devredildiği söyleniyor.

"4 bin dönümlük alan tahsis edildi"

Akcan’ın açıklamalarına göre Volkswagen fabrikası için Muradiye’de 4 bin dönümlük alan tahsisi yapıldı ve bu alan içerisinde 1000 dönümlük Muradiye Fidanlığı da yer alıyor. Akasya, erguvan, kestane ve akçaağaç gibi özel bitkiler dahil olmak üzere yıllık 5 milyon fidan kapasitesine sahip olduğu belirtilen fidanlığın yılda 500 milyon TL ciro yaptığı belirtiliyor.

Fabrika’nın bir tarım arazisi üzerine kurulmasını doğru bulmadıklarını belirten Akcan, “Tarım arazilerinin amaç dışı kullanımına izin verilirse yarın işleyecek arazi bulamayacağız. O zaman ne tohumu ne de girdi maliyetlerini konuşmaya gerek kalmayacak” şeklinde konuştu.

1.5 milyar euro yatırım yapılacağı ve yıllık 300 bin adet üretim kapasitesine sahip olacağı açıklanan fabrikada Passat ve Superb gibi önemli modellerin üretileceği açıklanmıştı.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
5506 kez okundu.
28 kişi, toplam 30 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
volkswagen türkiye fabrika, volkswagen manisa ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim