Anlık Bildirim

Volvo, dünyanın ilk araç içi radar sistemini tanıttı: Nefes alışınızı dahi algılayacak

Güvenlik anlamında son derece ünlü olan Volvo, yakın zamanda bir ilki gerçekleştirecek. Volvo EX90 elektrikli SUV aracıyla birlikte artık araç içi radar sistemlerine geçiş yapılıyor.

Volvo nefes alışınızı bile algılayacak iç radar sistemini tanıttı Tam Boyutta Gör

Volvo’nun 1959’daki ilk üç noktalı emniyet kemerinin üzerinden 60 yılı aşkın bir süre geçmiş durumda. O zamandan bu yana otomobillerinde çeşitli güvenlik tabanlı özellikler sunan Volvo, bir kez daha bir ilki gerçekleştirerek araç içi radar sistemini otomobillerine entegre edeceğini duyuruyor.

Yaklaşmakta olan elektrikli Volvo EX90 SUV aracı 9 Kasım tarihinde tanıtılacak. Volvo, ilk olarak bu modelinde kullanacağı yeni radar sistemini de tanıtacak. Volvo’nun yeni araç içi radar sistemi içeride birisi varken aracın kilitlenmesini önlemek amacıyla tasarlanmış durumda. Bagaj dahil aracın her yerinde çalışan radar sistemi hassaslığıyla da iddialı görünüyor.

Nefes alışı bile algılanacak

Volvo nefes alışınızı bile algılayacak iç radar sistemini tanıttı Tam Boyutta Gör

Volvo tarafından açıklanan bilgilere göre radar sistemi, milimetre altı ölçekteki en küçük hareketleri algılayacak kadar hassas olacak. Dolayısıyla nefes alışı gibi küçük hareketler sistem tarafından algılanacak ve istenmeyen olayların yaşanmasının önüne geçilecek.

Volvo, basın açıklamasında ABD’de 1998 yılından beri araç içinde kalıp hipotermiye kurban giden 900 çocuğa atıfta bulunuyor. Benzer örneklere dünyanın pek çok yerinde karşılaşılabildiği gibi durumun evcil hayvan tarafı da bulunuyor. Dolayısıyla dalgınlık sonucu araçta kilitli bırakılan çocuklar veya evcil hayvanlar için geliştirilen iç radar sistemi güvenlik noktasında önemli bir adım olacaktır. Ne yazık ki EX90’da bulunacak iç radarın gerçek hayatta nasıl çalıştığını ise ilerleyen süreçte öğreneceğiz.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
6934 kez okundu.
16 kişi, toplam 16 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
Volvo, volvo ex90 ve
2 etiket daha Teknoloji Haberleri Yaşam
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim