Anlık Bildirim

watchOS 7.4 sürümünde Apple Watch ile kilit açma özelliği geliyor

Sürekli yüz maskesi takmak zorunda olduğumuz dönemde iPhone yüz tanıma sistemi artık maskeyi algılayarak kilit açma mekanizmasını Apple Watch üzerinden gerçekleştiriyor.

watchOS 7.4 sürümünde Apple Watch ile kilit açma özelliği geliyor Tam Boyutta Gör

Pandemi ile birlikte artık maske takmak hayatımızın bir parçası oldu ve akıllı telefonlardaki yüz tanıma sistemleri için önemli bir zorluk ortaya çıktı. Üreticiler güncelleme yayınlasa da maskeli yüzü algılamak zor olabiliyor. Kullanıcılar da yüz tanıma sistemlerini iptal etmek istiyor. Apple buna bir alternatif getiriyor.

watchOS 7.4 neler sunuyor?

Apple Watch saatleri için watchOS 7.4 güncellemesi bir süredir beta programındaydı. Son beta sürümünde iPhone kullanıcılarını etkileyecek yeni bir değişiklik ortaya çıktı. Artık maske takarken iPhone kilidi Apple Watch ile açılabilecek.

Yeni değişiklikte kullanıcı yüz maskesi kullanıyorsa iPhone yüz taraması yaparken bunu algılıyor ve kullanıcının Apple Watch takıp takmadığını tarıyor. Eğer varsa otomatik olarak kilidi açıyor. Örneğin market gibi yüz maskesinin zorunlu olduğu alanlarda özellik oldukça işe yarayacak. Yine COVID-19 haricinde maske veya kask takılan iş alanlarında da kullanıcıların kilit açmak için yüz tanıma veya şifre girmesine gerek olmayacak.

watchOS 7.4 sürümünde Fitness+ uygulamasının AirPlay ile uyumu gibi yenilikler yer alıyor. Apple Watch ile iPhone kilidini açmak için iOS 14.5 sürümünün yüklü olması gerekiyor. Ay içerisinde yeni güncellemeler Apple cihazlarına sunulacak.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim