Anlık Bildirim

Alibaba'nın Trendyol için ödediği miktar belli oldu

Türk e-ticaret sitesi Trendyol'u satın alması geçtiğimiz haftalarda Rekabet Kurumu tarafından onaylanan Alibaba, şirket için 728 milyon dolar ödediğini açıkladı. Hisse oranının %75 olduğu söyleniyor.

Alibaba'nın Trendyol için ödediği miktar belli oldu
 

Son yıllarda büyüme stratejisi içerisine giren Çinli e-ticaret devi Alibaba’nın en önemli duraklarından biri Türkiye olmuş, dev şirket haftalar önce Türk e-ticaret sitesi Trendyol’u satın aldığını duyurmuştu. Geçtiğimiz günlerde Rekabet Kurumu tarafından da onaylanan bu satın alma için Alibaba’nın ne kadar ödediği sonunda belli oldu.

Alibaba’nın ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’na (SEC) gönderdiği bir rapor Trendyol’un satış fiyatını da ortaya çıkardı. SEC’e yaptığı açıklamada Trendyol için 728 milyon dolar, yani 3.6 milyar lira ödeyerek şirketin çoğunluk hissesini aldığını belirtti. Alınan hisse oranının da yüzde 75 civarında olduğu ifade ediliyor.

Yemek Sepeti 589 milyon dolara satılmıştı 

Dünyanın en büyük alışveriş sitelerinden Alibaba, Trendyol’u satın alarak hem Türk ekonomisi hem de internet piyasasının en büyük satın alma operasyonlarından birine imza atmış oldu. Yemek Sepeti'nin 2015 yılında Delivery Hero tarafından satın alınması Türkiye tarihinin en büyük satın almalarından biri olarak kayda geçmiş, şirket Yemek Sepeti'nin tamamı için 589 milyon dolar ödemişti.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
2 Kişi Okuyor (0 Üye, 2 Misafir) 1 Masaüstü 1 Mobil

GENEL İSTATİSTİKLER
42547 kez okundu.
39 kişi, toplam 45 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
alibaba, alibaba türkiye ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim