AMP Hikayeleri deyince pek bir şey ifade etmeyen bu özelliğin aslında mobil kullanıcıların dev sosyal medya uygulamalarında sıkça kullandığı “hikayeler” özelliğinin bir benzeri olduğunu söylemek mümkün. Yani Snapchat ve Instagram gibi mecralara hakimseniz bu özellik konusunda da bilgilisiniz demektir.
Peki nedir bu AMP?
AMP, uzun adıyla "Hızlandırılmış Mobil Sayfalar" mobil web sayfalarının performanslarını arttırmak için 2015 yılında Google tarafından başlatıldı. Yani, açık kaynaklı bir kod yazılımı olarak geliştirilen AMP’ye katılan web sayfaları mobil cihazlara diğerlerine kıyasla çok daha hızlı yükleniyor. Böylece kullanıcıların aradığı sonuçlara daha kolay ulaşmasını sağlanmış oluyor. Yeni gelen AMP Hikayeleri özelliğinin de bu web sayfaları için bir avantaj oluşturduğunu söylemek mümkün. Zira hikayeler kısmında sadece bu sitelerin içerikleri sıralanacak.
Özellik genel kullanıma açıldığı zaman, kullanıcılar arama yaptığında AMP formatıyla içerik üreten sitelerden ilk 10 içerisinde yer alanların görsel açıdan zengin ve mobil odaklı içerikleri hikayeler kısmında görünecek. Sosyal medya uygulamalarından farklı olarak bu hikayelerde parmağı sağa sola kaydırarak değil dokunarak geçiş yapılabilecek.
Bu haberi ve diğer DH içeriklerini, gelişmiş mobil uygulamamızı kullanarak görüntüleyin:


ulan hiç mi herhangi bir rezervi olmaz bir ülkenin ya Yüzde 93’ü maden sahası olan il “TEMA Vakfı'nın 2019 yılından bu yana sürdürdüğü ruhsat haritası çalışmaları kapsamında, 29 ilde altın, gümüş, kömür ve bakır gibi IV. Grup maden ruhsatlarının yoğunluğu incelendi. 29 ilin yüzölçümünün ortalama %67'sinin bu madenlere ruhsatlandırılmış durumda. Gümüşhane'nin %93'ü, Kütahya'nın ise %92'si IV. Grup madencilik ruhsatlarıyla kaplanmış. Yaptığımız çalışmada sadece IV. Grup maden faaliyetlerine baktık. Bu oranlara kum, mermer, taş ocakları dahil değil.” https://gazeteoksijen.com/turkiye/1985den-beri-30-kez-degistirildi-en-tehlikeli-maden-kanunu-teklifi-tbmmde-gorusulecek-244899 Maden çıkartacağız diye, özellikle kömür, Memleketin 4 1 tarafı yıllardır talan edilmekte. İnsanlar üretimden ve yaşam alanlarından koparılmakta. Güncel durum: https://www.gazetepencere.com/gundem/ankarada-zeytinleri-icin-nobet-tutan-koyluler-aclik-grevi-karari-aldi-665635h
anasını satayım dünyadaki bütün rezervler bizim toprakları es geçmiş ulan hiç mi herhangi bir rezervi olmaz bir ülkenin ya