Anlık Bildirim

Twitch, PayPal'ın yerine geçecek yeni bağış sistemini duyurdu

PayPal'ın Türkiye'den çekilmesiyle ciddi anlamda sorun yaşayan Twitch yayıncılarına güzel bir haberimiz var. Yapılan açıklamaya göre platformun artık yepyeni bir online bağış sistemi var.
 
Twitch, PayPal'ın yerine geçecek yeni bağış sistemini duyurdu
Sunucularını yurt içine taşımamasından dolayı yaklaşık bir ay önce BDDK tarafından gerekli lisansları verilmeyen PayPal, hatırlayacağınız üzere şok etkisi yaratan bir kararla Türkiye’den çekilmişti. Online ödemelerde ve para transferlerinde yoğun şekilde tercih edilen platformun faaliyetlerini durdurması herkes gibi internet yayıncılarını da büyük oranda etkiledi.
Oyunseverlerin gözdesi Twitch ise yayınladığı açıklama ile -sanki durumdan haberdarmış gibi- "Bit" adı verilen yeni bağış sistemini duyurdu. Böylelikle kullanıcılar artık gerçek para ile satın alacakları yeni bakiyelere, yani "Bit"e sahip olacaklar. Bağışlar sohbet penceresi üzerinden miktarı temsil eden "Cheer" isimli animasyonlu semboller şeklinde gönderilecek ve diğer tüm katılımcılar kimin ne kadar bağış yaptığını görebilecek.
PayPal’da olduğu gibi yeni sistemde de belirli oranda komisyon alacak olan Twitch’in kendine ne kadar pay ayırdığı şimdilik bilinmiyor. Ancak ilgili düzenlemenin Türkiye'deki yayıncılar tarafından sevinçle karşılandığı aşikar. Dünya genelinde kullanıma sunulan yeni bağış sisteminin dolar bazındaki karşılıkları ise şöyle:
  • 100 Bit = 1.4 dolar
  • 500 Bit = 7 dolar
  • 1.500 Bit = 20 dolar
  • 5.000 Bit = 64.4 dolar
  • 10.000 Bit = 126 dolar
  • 25.000 Bit = 308 dolar 

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim