Anlık Bildirim

Paypal'a neden izin verilmedi? BDDK'dan resmi açıklama!

Ünlü mobil ödeme platformu PayPal’ın ülkemizdeki faaliyetlerini sonlandırması gündeme bomba gibi düşmüştü. Taraflardan birisi olan BDDK, gerekli açıklamayı yaptı.

Bir haftadır, PayPal Türkiye ofisinin gerekli lisans izinlerini alamadığını ve bu yüzden faaliyetlerini sonlandıracağını konuşuyoruz. Bugüne kadar gündeme gelen iddiaların arkasından, BDDK tarafından da resmi bir açıklama yapıldı.

Daha önce de dile getirdiğimiz gibi, sunucuların ülke sınırları içerisine taşınması ve finansal verilerin yetkili makamlar ile paylaşılması konusunda problem söz konusu. BDDK başkanı Mehmet Ali Akben de bu konuya temas ediyor.

2014 yılında çıkarılan Ödeme Kuruluşları ve Elektronik Para Kuruluşlarının Bilgi Sistemlerinin Yönetimi ve Denetimine İlişkin Tebliğ kapsamında, ülkemizde faaliyet gösteren ödeme platformlarının sunucularını yurt içine taşıması gerekiyor.

PayPal, tebliğ kapsamında faaliyet izni almak için 27 Haziran 2015 tarihinde resmi başvurusunu yapmış ancak aradan geçen yaklaşık 1 yıllık süre içerisinde sistemlerin yurt içine getirilmesi için herhangi bir fizibilite çalışması yapmamış. Firma, sunucu taşınmasının teknik olarak mümkün olduğunu ancak prensip olarak böyle bir konuyu gündeme getirmeyeceklerini belirtmiş.

BDDK bunun üzerine sınır ötesi olarak adlandırılan farklı bir faaliyet izni alması tavsiyesinde bulunmuş ancak verilen süre zarfında PayPal herhangi bir geri dönüşte bulunmamış. Bunun sonucunda da faaliyet izni başvurusu olumsuz sonuçlanmış. Görünen o ki gerekli şartları yerine getirmediği sürece PayPal ülkemizde faaliyet gösteremeyecek. Gerekli şartları yerine getirmesi için ise uzun bir süre gerekiyor. 

 
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
10736 kez okundu.
61 kişi, toplam 72 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
paypal, paypal türkiye ve
2 etiket daha bddk Mobil Teknolojiler
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim