Anlık Bildirim

WeChat, dijital yuanı ödeme platformuna entegre eediyor

Çin, CBDC’si dijital yuanı (e-CNY) daha fazla pazarlamak için harekete geçti. Son olarak Çin merkezli sosyal medya devi WeChat, WeChat Pay isimli ödeme platformuna dijital yuanı entegre edecek.
WeChat, dijital yuanı ödeme platformuna entegre eediyor Tam Boyutta Gör
Birçok ülke merkez bankası dijital para birimleri ile yakından ilgileniyor. CBDC’nin ödeme uygulamasına ve bir Çin medya raporuna göre, Çin’in önde gelen sosyal ağ ve ödeme uygulaması WeChat, ülkenin merkez bankası dijital para birimini veya CBDC’yi ödeme hizmetlerine ekledi. Yapılan bu hamle ile şimdiye kadar yavaş başlayan dijital yuanın çekiciliğini artırmaya yardımcı olabilir. 

Çin’in en popüler ödeme platformları arasında yer alan Tencent Holdings’e ait WeChat, dijital cüzdanı WeChat Pay aracılığıyla dijital yuan ödemelerini kabul etmeye başlayacağını söyledi.

Tencent Holdings tarafından yönetilen ve aylık 1 milyardan fazla aktif kullanıcısı bulunan WeChat, ödeme hizmetleri olan WeChat Pay ile dijital yuanı destekleyecek. Bu hamle, şimdiye kadar yavaş ilerleyen CBDC girişimlerinde, popülarite açısından fayda sağlayabilir.

Bu CBDC entegrasyonu ile birlikte, WeChat Pay artık McDonald’s’tan yemek siparişi vermek ve faturaları ödemek gibi belirli konularda dijital yuan kullanımına izin veriyor.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim