Anlık Bildirim

Peter Jackson’ın Weta Digital stüdyosu Unity’ye satıldı

Avatar ve Yüzüklerin Efendisi gibi ikonik filmlerin özel efektlerini geliştiren Weta Digital astronomik bir rakama Unity tarafından satın alındı. Teknolojileri metaverse için kullanılacak.

Weta Digital nedir? Tam Boyutta Gör

Sinema dünyasının dev ismi Peter Jackson tarafından 1993 yılında kurulan ve bugüne kadar hasılat rekoru kıran filmlerin özel efektlerini hazırlayan Weta Digital stüdyosu Unity tarafından satın alındı. 

Weta Digital kimdir?

Terminator 2 ve Jurassic Park gibi zirve filmlerin döneminde özel efektlerin gelişimini iyi fark eden Peter Jackson iki ortağı ile birlikte Weta Digital özel efekt firmasını kurmuştu. Weta Digital daha çok Contact filmi ile kendisini gösterdi ve Yüzüklerin Efendisi serisi ile zirveye çıktı. Bu dönemde Oscar ödülü de kazandı. 

X-Men, Van Helsing, Eragon, Narnia Günlükleri, Avatar, The Hobbit, Deadpool, Justice League, Avengers: Infinity War gibi sayısız yapımın etkileyici özel efektlerini hazırlayan Weta Digital metaverse akımına kapılıyor. 

Oyun dünyasının popüler oyun motoru Unity’yi geliştiren Unity Technologies tam olarak 1.625 milyar doları gözden çıkararak Weta Digital firmasını satın aldı. Satın alım içerisinde Weta’nın teknoloji ve mühendislik yetenekleri yer alıyor. Görsel efekt ve animasyon için ise WetaFX adıyla yeni bir iştirak Peter Jackson sahipliğinde yoluna devam edecek. 

Unity kısa süre içerisinde yüz animasyonu, sanal binalar ve nesnelerin yıkımı gibi teknolojileri oyun motoruna entegre edecek. Unity bunları hem kendisi kullanacak hem de bulut altyapısı üzerinden müşterilerine sunacak. 
 

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim