Anlık Bildirim

WhatsApp grubuna yazdıklarınız işten atılmanıza sebep olabilir

Sakarya'da gerçekleşen bir olayda 3 çalışan, iş hakkında kurulan WhatsApp grubunda yazdıklarından dolayı işten atıldı. Çalışanlar herhangi bir haktan yararlanamadı.

WhatsApp grubuna yazdıklarınız işten atılmanıza sebep olabilir Tam Boyutta Gör

Günümüzde sadece arkadaşlarla sohbet için değil iş için de WhatsApp uygulaması kullanılıyor. Çalışanlar birbiri ile WhatsApp grubu üzerinden iletişime geçiyor. Konuşmaların ofis ortamında değil de mobil uygulamadan yapılması, bu konuşmaların iş sözleşmesi kapsamının dışında değerlendirileceği anlamına gelmiyor. WhatsApp’ta yazdıklarınız, işten tazminatsız atılmanıza neden olabilir.

Sakarya’da gerçekleşen bir olayda 3 çalışan, WhatsApp grubunda yazıları nedeniyle tazminatsız olarak işten atıldı. Çalışanlardan biri haksız fesih iddiasıyla işe iade davası açtı ancak hem yerel mahkeme, hem de istinaf davayı reddetti.

Fesih gerekçesi olarak 16 Şubat 2018’deki WhatsApp grubu yazışmalarında şirketin ürünü ve yöneticileri hakkında olumsuz yazılar yazması gerekçe gösterildi. Gruptaki bir çalışan, diğer çalışanların yazdığı mesajları işverenine gösterdi. Sakarya Bölge Adliye Mahkemesi 9. Hukuk Dairesi ise WhatsApp yazışmalarının işveren tarafından hile veya tehdit yoluyla elde edildiğine dair delil veya iddia bulunmadığına dikkat çekerek, “WhatsApp grubuna dahil üye işçilerden birisi tarafından iş yeri yetkililerine yazışmaların gösterimi neticesinde fesih sürecinin başladığı anlaşılmış olup, iş yeri yetkililerinin kendilerine yönelik yazılan ağır sinkaflı hakaretlerden haberdar olmaları sonrasında davacı ile birlikte aynı ortamda çalışmalarını beklemek hakkaniyete aykırı olacaktır” diyerek feshi haklı buldu.

Kararı Milliyet’e değerlendiren avukat Levent Karakoç, “İşçilerimiz, WhatsApp gruplarındaki yazışmaların işverene ulaştırılabileceği olasılığını değerlendirmeli. Ayrıca arzu edilmeyen şekilde iş akitleri fesh edilmesi halinde işsizlik maaşı da alamayabileceklerini bilmeliler” dedi.

Bu olayda da görüldüğü üzere WhatsApp yazışmalarınıza dikkat etmenizde fayda var. Grupta yönetici veya işveren olmasa bile o yazışmalar bir şekilde onlara iletilebilir ve işten atılmanıza yol açabilir.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
8467 kez okundu.
10 kişi, toplam 11 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
WhatsApp, Türkiye Haberleri ve
2 etiket daha Internet
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim