Anlık Bildirim

WhatsApp'ın patronu herkesi Telegram'ı bırakmaya çağırdı

WhatsApp'ın bir numaralı ismi Will Cathcart, Telegram'ı hedef aldı. Deneyimli yönetici kullanıcılara seslenerek yeterli düzeyde güvenlik seviyesinden yoksun olan Telegram'ı terk etmelerini istedi.
WhatsApp'ın patronu herkesi Telegram'ı bırakmaya çağırdı Tam Boyutta Gör
WhatsApp başkanı Will Cathcart, Telegram'ı kullanıcılar için yeterli düzeyde güvenlik seviyesinden yoksun olmakla suçladı ve herkesi bu mesajlaşma uygulamasını terk etmeye çağırdı. Deneyimli yönetici konuyla iligli düşüncelerini kişisel Twitter hesabı aracılığıyla paylaştı.

Cathcart, WhatsApp'ın Telegram karşısındaki üstünlüğünü göstermek için "Telegram varsayılan olarak uçtan uca şifreleme ile korunmuyor ve grup sohbetleri için E2EE (uçtan uca şifreleme) sunmuyor" ifadelerini kullandı. Ayrıca bu platformun hükümetlerin talep ettiği neredeyse tüm hassas bilgileri paylaşma kapasitesine sahip olduğunu söyledi.

"Farklı bir mesajlaşma uygulamasına geçin"

Cathcart açıklamalarında gizli Telegram sohbetlerin bile okunmasına izin veren bir güvenlik açığının keşfedildiğini ortaya koyan bir Wired makalesine de atıfta bulundu. WhatsApp'ın patronu eleştirilerinin kendilerine hizmet ediyormuş gibi görünebileceğini kabul ediyor. Bu bağlamda herkesi WhatsApp'a geçmeye çağırmadı.

Uçtan uca şifrelemeye sahip başka pek çok harika mesajlaşma aracı olduğunu söyleyen Cathcart "Eğer WhatsApp kullanmayacaksanız, bunlardan birini kullanın ama Telegram'ı kullanmayın" diyerek sözlerini tamamladı.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
10640 kez okundu.
31 kişi, toplam 34 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
WhatsApp, telegram ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim