Anlık Bildirim

Wi-Fi 6E standardı yaygınlaşmadan WiFi 7'ye geçilebilir

Wi-Fi 6'ya kıyasla 6 Ghz bandına sahip cihazların önünü açan Wi-Fi 6E standardı yavaş yavaş yaygınlaşıyor olsa da, beklenenden daha kısa bir ömre sahip olabilir.

Wi-Fi 6E standardı sınırlı bir ömre sahip olabilir Tam Boyutta Gör

BT analist firması Dell’Oro Group tarafından paylaşılan yeni bir rapora göre, 2021 yılının ortalarında piyasaya sürülen Wi-Fi 6E standardının sınırlı bir ömre sahip olacağı söyleniyor.

Tedarik sorunları Wi-Fi 6E cihazları etkileyebilir 

Wi-Fi 6'ya kıyasla daha geniş bir frekans aralığı, daha yüksek verim ve daha düşük gecikme değerleri sunan Wi-Fi 6E standardı, günümüzde yaygın olarak kullanılan 5 GHz bandından 6 GHz bandına geçişin yolunu açmıştı. Yakın zamanda Netgear ve Synaptics gibi firmalar yeni standarda sahip ağ cihazlarını piyasaya çıkarmış olsalar da, MediaTek gibi büyük yonga şirketleri şimdiden WiFi 7 ürünlerini tanıtmaya başladı.

Wi-Fi 6E standardına kıyasla yaklaşık 2 kat hız artışı sunacak Wi-Fi 7 standardının gelecek yıl kullanıma sunulması bekleniyor. Bununla birlikte firmaların, 6E'ye kıyasla bileşenleri daha kolay elde edilebilen Wi-Fi 6'ya yöneldiğini söyleyen Dell'Oro Group, 6E'nin ömrünün kısa süreceğini ve yaygınlaşmadan Wi-Fi 7'ye geçileceğini düşünüyor.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
4636 kez okundu.
9 kişi, toplam 12 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
wi-fi 7, wi-fi 6 ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim