Anlık Bildirim

Qualcomm yeni WiFi 7 yongalarını duyurdu

Wi-Fi 6 standardına göre çok daha yüksek hızlar ve daha enerji verimli bağlantılar sunacak olan Wi-Fi 7 standardı şimdiden ilk ekipmanlarda ve cihazlarda yerini almaya başladı. 

Wi-Fi 7 Tam Boyutta Gör

WiFi 6 standardı henüz istendiği kadar yaygınlaşmış değil ancak üreticiler şimdiden WiFi 7 yongalarını piyasaya sürmeye başladı. MediaTek’in ardından Qualcomm da ağ ekipmanlarına yönelik olarak WiFi 7 yongalarını hazırladı. 

Wi-Fi 7 Networking Pro serisi duyuruldu

Qualcomm daha önce taşınabilir sistemlere yönelik olarak Qualcomm FastConnect 7 serisini duyurmuştu. Wi-Fi 7 Networking Pro serisi ise erişim noktaları, premium ev yönlendiricileri ve gelişmiş ağ örgü sistemlerini hedefliyor. 

Seride farklı segmentlere göre 4 ürün yer alıyor. 4 bant üzerinden 16 akış kanalı olarak 33Gbps veri aktarım hızları sunuluyor. 2.4GHz, 5GHz ve 6GHz kanallarında daha geniş 320MHz bant frekansı kullanılıyor. 

Üreticiler ellerini çabuk tutsa da 802.11be yani WiFi 7 standardının 2024 yılından önce sertifikalandırılması beklenmiyor. Bu bakımdan bu yongaları eşleştirebileceğiniz karşılık gelen cihazları beklemeniz gerekebilir. 
 

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim