Anlık Bildirim

Windows 10'da yeni hata: Tek bir komutla çöküyor

Bir güvenlik araştırmacısı, Windows 10'da yeni bir hata keşfetti. Komut istemi veya tarayıcının adres satırına girilen bir kod işletim sisteminin mavi ekran vermesine yol açıyor.

Windows 10'da yeni hata: Tek bir komutla çöküyor Tam Boyutta Gör

Windows 10'daki kritik hataların sayısı günden güne artıyor. Kısa süre önce işletim sisteminde, NTFS dosya sistemlerinin devre dışı bırakılmasına olanak sağlayan bir güvenlik açığı keşfedilmişti. Şimdi ise Windows 10'un tek bir komutla çökertilebildiği ortaya çıktı.

Güvenlik araştırmacısı Jonas Lykkegaard, işletim sisteminin anında çökmesine neden olan bir hata buldu. Komut istemine veya internet tarayıcısının adres çubuğuna aşağıdaki satırı girerseniz sistem mavi ekran (BSOD) veriyor. Elbette ki denemenizi TAVSİYE ETMİYORUZ:

\\.\globalroot\device\condrv\kernelconnect

Windows 10'da yeni hata: Tek bir komutla çöküyor Tam Boyutta Gör

Hata neden kaynaklanıyor?

Jonas Lykkegaard'a göre girilen kod tarayıcıyı web sayfası açmak yerine bilgisayarın dahili dosya sistemini görüntülemeye itiyor. Bu manipülasyonun bir sonucu olarak da kullanıcının bilgisayarı mavi ekran hatası vererek donuyor.

Windows 10'daki bu açık bilgisayar korsanları tarafından kurbanın bilgisayarını uzaktan devre dışı bırakmak için kullanılabilir. Micorosoft konuyla ilgili araştırma yaptığını ve ve etkilenen cihazlar için en kısa sürede güncelleme yayınlayacağını açıkladı.

Kaynakça https://twitter.com/jonasLyk/status/1350903421507936256 https://www.bleepingcomputer.com/news/security/windows-10-bug-crashes-your-pc-when-you-access-this-location/ Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
18291 kez okundu.
10 kişi, toplam 10 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
Yazılım, windows 10 ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim