Anlık Bildirim

Microsoft itiraf etti: Windows 10 ve Windows 11'de çözemediğimiz sorunlar var!

Yazılım devi Microsoft, üzerinden yıllar geçmesine rağmen Windows 10 ve Windows 11'de çözemedikleri hatalar olduğunu itiraf etti. Microsoft'un bu sorunlar için geçici çözüm önerisi ise oldukça ilginç.
Windows 11 o kadar hatalı ki Microsoft bile düzeltemiyor! Tam Boyutta Gör
Gün geçmiyor ki Windows 11 ile ilgili yeni bir hata daha ortaya çıkmasın. Microsoft kanadından gelen son açıklamalara göre Windows 10 ve Windows 11'de yaşanan bazı sorunlar asla çözülemiyor. Yazılım devinin onayladığı hatalar ise Windows çekirdeği ve Office API'lerinden kaynaklanıyor.

Söz konusu hatalar, başlat menüsündeki Windows arama çubuğunun çalışmaması ve bazı evrensel Windows uygulamalarının düzgün çalışmamasıyla ilgili. Buna göre birçok Windows kullanıcısını etkileyen hatalar sebebiyle arama çubuğu ile Office, Outlook ve Outlook Takvim uygulamalarına tıklanamıyor ya da tıklansa bile çalışmıyor.

Windows kabuğu ve Office API'lerinden kaynaklı

Microsoft, işletim sistemlerinde yaşanan problemlerin Windows kabuğu ve Office API'lerinden kaynaklandığını belirtiyor. Öyle ki Windows işletim sistemi; Microsoft Office, Microsoft Outlook veya Outlook Calendar ile entegre olmak için Microsoft Office API'lerini kullanan uygulamaları etkileyebilecek bozuk kayıt defteri anahtarları oluşturabiliyor. Bu da uygulamaların ve Windows bileşenlerinin yanıt vermemesine neden oluyor.

Çözüm: "Uygulamaları silin"

Windows 11 o kadar hatalı ki Microsoft bile düzeltemiyor! Tam Boyutta Gör
Microsoft'un söz konusu hataların çözümü için geçici önerisi ise Windows, Office, Outlook ve Outlook Takvim ile entegre olan uygulamaları kaldırmak.
Kaynakça https://www.neowin.net/news/microsoft-we-havent-yet-been-able-to-fix-start-uwp-office-issues-on-windows-11-and-10/ https://www.techradar.com/news/windows-11-is-so-broken-that-even-microsoft-cant-fix-it Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
7268 kez okundu.
35 kişi, toplam 38 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
windows 10, hata ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim