Anlık Bildirim

Microsoft, Windows 11’i yanlışlıkla desteklenmeyen cihazlar için yayınladı

Windows 11, oldukça yeni nesil işlemci ve bilgisayarlarda çalışıyor. Bu kararı ile ciddi anlamda eleştirilen Microsoft, yeni Windows 11 güncellemesini yanlışlıkla desteklenmeyen PC'ler için yayınladı.

Windows 11, yanlışlıkla desteklenmeyen PC'lere için yayınlandı Tam Boyutta Gör

Windows 11’in donanım gereksinimleri ile milyonlarca bilgisayarı geride bırakarak ciddi eleştiriler alan Microsoft, Windows 10 işletim sistemini de bir süre destekleyeceğini açıklamıştı. Yine de birçok kullanıcı, desteklenmeyen bilgisayarlarında Windows 11 yüklemek için alternatif yollar bulsa da bu yollar, yeteri kadar kullanım kolaylığı sağlamıyor. Genellikle 8. Nesil Intel Coffee Lake ve Zen 2 işlemcileri ve sonrasında çalışan Windows 11, yanlışlıkla desteklenmeyen bilgisayarlar için yayınlandı.

Microsoft hatanın farkında ve gerekli araştırmaları yapıyor

Windows Insider programı ile yakında gelecek güncelleme ve özellikleri, programda olan kullanıcılar ile paylaşan Microsoft, Windows 11’in bir sonraki önemli güncellemesi 22H2’nin geliştirme sürümünü yanlışlıkla desteklenmeyen bilgisayarlar için de yayınladı. Twitter ve Reddit’te birçok Windows Insider programı üyesi, desteklenmeyen bilgisayarlarında Windows 11 güncellemesi geldiğini gördü. Aşağıdaki fotoğrafta Reddit’te AceRimmer 412 kullanıcısının Intel i5-7200U işlemcili bilgisayarına Windows 11 güncelleme bildirimi geldiği görülüyor.

Windows 11, yanlışlıkla desteklenmeyen PC'lere için yayınlandı Tam Boyutta Gör

Microsoft, hatanın farkında olduklarını ve gerekli takımın bu hata üzerine inceleme başlattığını duyurdu. Yanlışlıkla Windows 11’e güncellenen ve desteklenmeyen bilgisayarlar, Windows 11’in Ayarlar kısmından tekrar Windows 10’a dönebilecek.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim