Anlık Bildirim

Xiaomi, blokzincir tabanlı karakterler oluşturmak için patent aldı

Dünyanın en büyük teknoloji şirketlerinden biri olan Xiaomi, kendi sanal karakterlerinin oluşturulması için blokzincir teknolojisinin uygulandığı bir patent aldı.

Xiaomi blokzincir tabanlı patent aldı Tam Boyutta Gör

Çin'de tanıtılan patent, karakterin görünüşünü belirlemekten sorumlu bir gen dizisinin tanıtılması sayesinde bu karakterlerin yaratılmasının rastgele hale getirileceğinden bahsediyor. Patentte blokzincirden bahseden kısım, yaratılan karakterin saklanması ile ilgili.

Xiaomi, blokzincir ekosistemine dahil olmak istiyor

Birçok şirket, merkezi olmayan ve değişmez özellikleri nedeniyle yeni ürünlerini blokzincir teknolojisine dahil ediyor. Xiaomi de bu teknolojide yerini almak istiyor. Ocak ayında tanıtılan "Sanal Karakter İşleme Yöntemi, Cihaz ve Depolama Ortamı" başlıklı patent, kısa süre önce şirket tarafından açıklandı.

Patentte şirket, bu karakterleri tanımlayacak görüntüleri belirlemek için farklı gen dizileri kullanılarak kendi sanal karakterlerinin oluşturulacağını belirledi. Yöntem, karakterlerin her birinin eşsiz ve tahmin edilemez olmasına odaklanmış. Herhangi bir açıklama yapılmasa da bu yöntem, Xiaomi tarafından kendi metaverse deneyimini oluşturmak için kullanılabilir.

Patentte blokzincirden bahseden kısım, yaratılan karakterin saklanması ile ilgili. Dosyalamaya göre karakterler, gen dizilerini depolamak için bu merkeziyetsiz defter teknolojisini kullanacak ve böylece benzersiz kombinasyon saldırılarına karşı korunmuş olacak.

Xiaomi’nin kripto dünyasıyla ilk kez etkileşime girmediğini hatırlatalım. 2018 yılında şirket, 'Crypto Rabbits' adını verdiği ilk NFT koleksiyonunu piyasaya sürmüştü. Daha sonra proje, düşük popülaritesi nedeniyle rafa kaldırılmıştı.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim