Anlık Bildirim

Xiaomi, mobil cihazlar üzerinden deprem hareketlerini tespit edecek

Xiaomi'nin, dün erken saatlerde aldığı ilginç bir patent ortaya çıktı. Şirket, cep telefonlarına yerleştirilecek sismik sensör sayesinde anlık deprem takibi yapabilecek.

Xiaomi, cep telefonları üstünden depremleri tespit edebilecek

Günümüzde farklı ürünler ve akıllı telefonlar ile fark yaratan Xiaomi, dün sabah saatlerinde ilginç bir patent başvurusunda bulundu. Alınan yeni patent ''Mobil cihazların Sismik İzlemesini gerçekleştirmeye yönelik yöntem ve Ekipman'' başlığını taşıyor.

Anlık olarak deprem takibi

Mobil telefonları kullanılarak sismik aktiviteleri okuyabilecek ve izleyebilecek yeni bir teknoloji sunmayı hedefleyen şirket, deprem tespitini kolaylaştıracak. Patente göre mobil cihazlara yerleştirilecek sanal sismik sensör, elde edilen verileri deprem işleme merkezine gönderebilecek. Bununla beraber deprem verileri anlık olarak takip edilecek ve sismik hareketlerin takibi kolaylaşacak.

Xiaomi birçok farklı alanda teknolojilerini sunmaya devam ediyor. Yeni patent, akıllı telefon sensörlerini daha akıllı hale getirebilir ve şirketin sahip olduğu AI algoritmaları daha çok gelişebilir.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim