Anlık Bildirim
Canlı Yayın
Apple yeni iPad’leri tanıtıyor - Türkçe Simultane Çeviri ile Canlı Yayın

Xiaomi'den yeni MiOS hamlesi: Android'e veda mı?

Xiaomi'nin Çin'de MiOS ile ilgili bir alan adı tescili yaptırdığı ortaya çıktı. Şirketin tıpkı Huawei gibi Android'e alternatif bir işletim sistemi geliştirebileceği söyleniyor.

Xiaomi'den yeni MiOS hamlesi: Android'e veda mı? Tam Boyutta Gör

Xiaomi'nin Çin'de mios.cn alan adını tescil ettiği ortaya çıktı. Daha önce şirketin MiOS isimli bir işletim sistemi üzerinde çalıştığına dair söylentiler çıkmıştı. Yeni ipucu Çinli teknoloji devinin gerçekten bu yönde bir hazırlık içerisinde olduğunu gösteriyor.

MiOS hakkında henüz çok fazla bilgi yok. Çinli üreticinin HarmonyOS'u kullanıma sunan Huawei gibi Android'e alternatif bir işletim sistemi geliştirebileceği düşünülüyor. Zira Çin'in ABD ile yaşadığı ticaret savaşı ülkenin yazılım alanında da alternatif arayışına girmesine neden oldu.

Şirket yeni yazılım girişimiyle neyi planlıyor?

Öte yandan MiOS isminin Xiaomi akıllı telefon ve tabletlerde MIUI'nin yerini alabileceğine inananlar da var. Başka bir deyişle şirketin daha pahalı cep telefonlarını Redmi veya Poco modellerinden ayırmak için böyle birşey düşünmüş olabileceği ifade ediliyor.

Her halükarda, Xiaomi'nin yazılım girişiminin tam olarak ne anlam ifade ettiğini kestirmek için henüz çok erken. Ancak ilerleyen zamanlarda MiOS hakkında yeni bilgiler ortaya çıkacaktır. Böylelikle Xiaomi'nin bu yeni işletim sistemi ya da yazılım ekosistemi hakkında daha net bir görüntü elde etmiş olacağız.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
28995 kez okundu.
15 kişi, toplam 15 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
xiaomi, işletim sistemi ve
Sorgu:

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim