Anlık Bildirim

Xiaomi, otomobil projesi için yeni bir ortaklığa imza atabilir

İlk elektrikli araç projesi için Ar-Ge aşamasını tamamlayan ve büyük bir yatırıma imza atan Xiaomi, lisans onayını hızlandırmak için yeni bir üretim ortaklığına imza atabilir.

Xiaomi Tam Boyutta Gör

Geçtiğimiz yıl elektrikli araçlar için 10 milyar dolarlık bir yatırıma imza atacağını duyuran Xiaomi, projenin hayata geçirilmesi konusunda çalışmalarını hızlandırdı. Çin hükümeti tarafından getirilen kısıtlamalar sebebiyle günümüzde lisans sorunları ile karşı karşıya kalan teknoloji devi, kendisine yeni bir ortak bulmuş olabilir.

Lisans sorunları çözülebilir

Bloomberg tarafından hazırlanan bir rapora göre otomobil pazarına 2024 yılına kadar giriş yapmayı planlayan Xiaomi'nin, bu hedefi gerçekleştirebilmek için Çin merkezli Beijing Automotive Group CO (BAIC) ile görüşmelere başladığı bildiriliyor. Ayrıca bu görüşmelere ek olarak teknoloji devi, Pekin’de bulunan ve halihazırda lisansa sahip olan Hyundai 2 No’lu üretim tesisine de yatırım yapmayı planlıyor.

Henüz her iki şirketten de yeni ortaklık hakkında resmi bir açıklama paylaşılmadı. Ancak proje hayata geçirildiğinde, yeni araçların BAIC'in elektrikli otomobil kolu olan BAIC BluePark New Energy Technology tarafından üretilmesi ve Xiaomi tarafından ortak marka haline getirilmesi bekleniyor.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim