Anlık Bildirim

Xiaomi, Pekin’de elektrikli otomobil fabrikası kuruyor: Yılda 300.000 araç üretilecek

Akıllı telefon sektöründe büyük başarılara imza atmayı başaran Xiaomi, elektrikli araba sektörüne de giriş yapıyor. Büyük bir yatırımla şirket, Pekin'de yeni bir fabrika kurulacağını açıkladı.

Xiaomi, Pekin'de elektrikli otomobil fabrikası kuruyor Tam Boyutta Gör

Geçtiğimiz Mart ayında elektrikli otomobil sektörüne önümüzdeki 10 yıl boyunca 10 milyar dolar yatırım yapma sözü veren Xiaomi, Ekim ayının sonlarında elektrikli otomobil bölümünün işletme kaydını tamamlandı. Dün gerçekleştirilen açıklamalarda şirket, Pekin’de yeni bir elektrikli otomobil fabrikası kurulacağını bildirdi. 

10 milyar dolarlık yatırım

Kurulacak tesis ile yıllık 300.000 otomobil üretmeyi hedefleyen şirket, 2024 yılında seri üretime geçmeyi planlıyor. Bununla beraber iki aşamada inşa edilecek üretim tesisi, Xiaomi’nin otomobil biriminin genel merkezini ve Pekin Ekonomik ve Teknolojik Kalkınma Bölgesi’ndeki satış ve araştırma ofislerini içerecek.

Akıllı telefon satışlarının artmasına yönelik binlerce yeni satış mağazası açmaya devam eden şirket, bu mağazaları elektrikli otomobil satışları içinde kullanmayı planlıyor.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim