Anlık Bildirim

Xiaomi’ye Finlandiya’da şok: Operatörler anlaşmaları feshetti

Finlandiya’nın 3 büyük operatörü, Ukrayna savaşını desteklemekle suçlanan Xiaomi telefonlarının satışını durdurma veya kısmi olarak model sayısı azaltma kararı aldı. 
Xiaomi Tam Boyutta Gör
Ukrayna savaşı sebebiyle ABD ve Avrupa başta olmak üzere pek çok Batılı devlet ambargo uygulamaya başlamıştı. Ne var ki Çin ambargo konusuna pek sıcak bakmıyor ve devletler seviyesinde ilişkileri geliştirmeye çalışıyor.

Finlandiya’dan Xiaomi’ye şok

Pek çok teknoloji devi Rusya’daki faaliyetlerini askıya alır veya azaltırken Xiaomi ise aksine ülkedeki pazar payını büyütüyor. Ukrayna tarafından savaşı desteklemekle suçlanan Xiaomi’ye Finlandiya’dan yaptırım geldi.

Finlandiya’nın 2 büyük operatörü Telia ve DNA, Xiaomi telefonların satışını durdurdu. Sadece stokta kalan telefonların satışı sürecek. Diğer büyük operatör Elisa ise model sayısında azaltmaya gitti. AB genelinde bir yasak olmadığı için Gigantti ve Verkkokauppa perakendecileri ise kısıtlı satışa devam edecek.

Rusya’ya karşı antipatinin en yüksek olduğu ülkelerden Finlandiya’da savaş başladığından bu yana perakende sektörünün karşı tedbirleri devam ediyor. Pek çok perakendeci satışı durdurdu ya da kısıtlı model satışı yapıyor.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim