Anlık Bildirim

Yapay zekanın askeri kullanımına sınırlama geliyor: Kararı insan almalı!

ABD ve Çin'in de aralarında yer aldığı çok sayıda ülke, savaşlarda yapay zeka kullanımına ilişkin kurallar belirlenmesini talep etti. Savaş alanındaki kararların insanlar tarafından alınması isteniyor
Yapay zekanın askeri kullanımına sınırlama geliyor Tam Boyutta Gör
Aralarında ABD ve Çin'in de bulunduğu onlarca ülke, askeri çatışmalarda yapay zeka kullanımını kısıtlamak niyetinde. Yapay zekanın nükleer ve kimyasal silahlarla bir tutulması isteniyor.

Lahey'de düzenlenen bir konferansta 60'tan fazla ülke, savaş meydanlarında yapay zeka kullanımını sınırlandıracak uluslararası kurallar getirilmesi çağrısında bulundu. Çin, yapay zeka alanında dünya liderlerinden biri olarak konferansa davet edildi.

Yapay zekanın askeri kullanımına sınırlama geliyor Tam Boyutta Gör

Kural belirleme çalışmaları başlıyor

Ülkelerden ve teknoloji şirketlerinden 2 bin delege, savaşlarda yapay zeka kullanımının düzenlenmesini sağlayacak bir komisyon oluşturulmasını kabul etti. Katılımcılar yakında temel ilkeleri belirleme çalışmalarına başlayacak.

Eski bir NATO komutanı General Joerg Vollmer, savaş alanındaki kararların insanlar tarafından alınması ve bunlardan sorumlu olunması gerektiğine inanıyor. Konferans katılımcıları ayrıca yapay zekanın tüm insanlık için "istenmeyen sonuçlar" doğurabileceği görüşünde.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
5643 kez okundu.
13 kişi, toplam 13 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
savaş, askeri ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim