Anlık Bildirim

Yarı iletken devi TSMC, indirimi sonlandırdı: Telefon fiyatları artabilir

Dünyanın önde gelen yonga üreticilerinden TSMC, yüksek hacimli sipariş veren müşterilerine uyguladığı indirimi sonlandırma kararı aldı. Birçok teknolojik ürünün fiyatı artış gösterebilir.

Yarı iletken devi TSMC, indirimi sonlandırdı: Telefon fiyatları artabilir Tam Boyutta Gör

Dünyanın en büyük yarı iletken üreticilerinden biri olan Taiwan Semiconductor Manufacturing Company'nin (TSMC) yüksek hacimli siparişler için uyguladığı indirimlerini sona erdirdiği bildiriliyor. Dev şirket şu anda 7nm ve 5nm yongaların en büyük üreticisi konumunda.

TSMC daha önce ayda on binlerce yonga sipariş eden en büyük müşterilerine yüzde 3 indirim sağlıyordu ve bu müşterilerden Apple, Nvidia, AMD ve diğerleri, Tayvanlı şirketin yaptığı bu indirimden faydalanıyorlardı. Ancak şirketin aldığı son kararla birlikte şimdi herkes çiplerin bedelinin tamamını ödemek zorunda.

Yarı iletken devi TSMC, indirimi sonlandırdı: Telefon fiyatları artabilir Tam Boyutta Gör

TSMC'nin müşterileri arasında hangi dev şirketler var?

Bu karara neyin yol açtığı henüz belli değil, ancak kaynak, bunun fason üretim talebinin yüksek olmasından kaynaklandığını öne sürmekte. Tüketiciler için ise bu haber, TSMC yongaları kullanan teknolojik ürünlerin fiyatlarında olası bir artış anlamına geliyor. Dolayısı ile bu yüzde üçlük fiyat artışının, başta akıllı telefonlar olmak üzere, işlemci ve ekran kartlarının fiyatlarına da yansıması kuvvetle muhtemel diyebiliriz.

TSMC'nin başlıca müşterileri arasında bulunan dev şirketler ise şöyle: Apple, Intel, MediaTek, Nvidia, Qualcomm ve AMD.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim