Anlık Bildirim

Yeni binalarda yenilenebilir enerji kullanımı zorunlu oluyor

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığınca hazırlanan "Binalarda Enerji Performansı Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik" Resmi Gazete'de yayımlandı.

Yeni binalarda yenilenebilir enerji kullanımı zorunlu oluyor Tam Boyutta Gör

Türkiye’de yenilenebilir enerji kullanımına yönelik zorunluluklar başlıyor. Bugün Resmi Gazete’de yayımlanan düzenlemeyle birlikte büyük binalara yenilenebilir enerji kurulumu zorunluluğu kademeli olarak başlıyor. 

Enerji ihtiyacının en az yüzde 5'inin yenilenebilir enerjiden karşılanacak

1 Ocak 2023’ten sonra inşa edilecek, toplam inşaat alanı 5 bin metrekareden büyük tüm binaların kullandığı enerjinin en az yüzde 5'inin güneş enerjisi paneli, rüzgar enerjisi, ısı pompası gibi yenilenebilir enerji kaynaklarından karşılanması zorunlu olacak.

1 Ocak 2025’ten itibaren ikinci kademeye geçilecek ve zorunluluğun kapsamı genişleyecek. 1 Ocak 2025’ten itibaren inşa edilecek, toplam inşaat alanı 2 bin metrekareden büyük tüm binaların birincil enerji ihtiyacının en az 10’unun yenilenebilir enerji kaynaklarından karşılanması gerekecek.

Söz konusu yönetmelikte binaların enerji performansına da el atılıyor. 1 Ocak 2023'ten itibaren toplam inşaat alanı 5 bin metrekareden büyük binaların Enerji Kimlik Belgesindeki enerji performans sınıfının en az B seviyesinde olması gerekiyor. 1 Ocak 2025'ten itibaren 2 bin metrekareden büyük binaların da B veya daha iyi enerji performansına sahip olması gerekecek.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
9884 kez okundu.
38 kişi, toplam 40 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
Enerji, Türkiye Haberleri ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim