Anlık Bildirim

Yeni bir pil teknolojisiyle, elektrikli otomobiller 10 dakikada şarj olabilir

Pensilvanya Eyalet Üniversitesi araştırmacıları, elektrikli otomobillerin şarj olma süresini 10 dakikaya indirecek yeni bir pil teknolojisi geliştirdiklerini açıkladılar.

Yeni bir pil teknolojisiyle, elektrikli otomobiller 10 dakikada şarj olabilir Tam Boyutta Gör

Elektrikli otomobillere yönelik menzil kaygıları zaman içinde azalmoş olsa da, modern elektrikli otomobillerin en büyük handikapı ise şarj süreleri diyebiliriz. Şarj teknolojisi büyük ölçüde iyileştirilmesine rağmen elektrikli otomobillerin bir şarj istasyonunda şarj edilmesi oldukça uzun sürmekte. Ancak yakında bu işlem bir benzin alma süresine inebilir.

Elektrikli otomobil teknolojisini ileriye taşıyabilir

Pensilvanya Eyalet Üniversitesi'nde Chao Yang Wang liderliğindeki bir araştırma grubu, elektrikli otomobillerin 10 dakika içinde potansiyel olarak yüzde 80'e kadar şarj edilebilmelerini sağlayan yeni bir pil teknolojisi üzerinde çalışıyorlar. Araştırmacıların fikrinin odak noktası ise bir lityum-iyon pili mümkün olduğu kadar fazla enerjiyle doldurmak. Ancak piyasadaki piller bu işlem için uygun değil ve bu tarz bir doldurma işleminden sonra pillerde plaka benzeri tortuların oluşma ihtimali mevcut.

Yeni bir pil teknolojisiyle, elektrikli otomobiller 10 dakikada şarj olabilir Tam Boyutta Gör

Araştırmacılar bu tortuların oluşmaması için pili ilk olarak yüksek bir sıcaklıkta ısıtmaları gerektiğini keşfettiklerini belirtiyorlar. Daha sonra bu işlemi piyasadaki pillerde test eden araştırma grubu, çeşitli sıcaklıklarda yaptıkları testler sonucunda bu tortuların oluşmasını önleyebildiklerini keşfettiler. 20 derecede ısınmış pilin 60 dögüye kadar sorunsuz şarj edildiğini belirten yetkililer, sıcaklığın 60 dereceye çıkarıldığında ise şarj döngüsünün 2500'e çıktığını ve bunun da 750 bin km. menzile eşit olduğunu açıkladılar. Teknolojinin henüz emekleme aşamasında olduğunu belirten araştırmacılar, şimdi bu şarj süresini 5 dakikaya düşürmeyi amaçlıyorlar.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
5245 kez okundu.
14 kişi, toplam 14 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
elektrikli otomobil, pil ve
2 etiket daha şarj batarya
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim