Anlık Bildirim

Sony'nin yeni patenti ile PS5 oyunları PS4'te oynanabilir hale gelebilir: PS Now sayesinde

Sony'nin alşdığı yeni patente göre Sony, PlayStation 5 oyunlarını PlayStation Now servisine eklemeyi düşünüyor olabilir. Bu da PlayStation 4 üzerinden PS5 oyunları oynanabilir anlamına geliyor.

Yeni Sony patenti PS5 oyunlarını PS4'te oynama imkanı sunabilir Tam Boyutta Gör

Bildiğiniz üzere Sony'nin GeForce Now tarzı ya da xCloud tarzı bir streaming servisi bulunuyor. Bu sayede oyunları sadece internet üzerinden oynayabiliyorsunuz. Ne yazık ki şu anda Türkiye'de bu servis bulunmasa da Sony, bu servise ciddi yatırımlar yapacak gibi duruyor.

PS5 Oyunları PS Now'a Gelebilir

Bildiğiniz üzere Xbox, xCloud ile oyunculara mobil cihazlar ve PC üzerinden Xbox oyunlarını oynama fırsatı sunuyor. Önümüzdeki birkaç ay içerisinde de bu destek konsollara gelecek. Yani Xbox One'ı olan bir oyuncu, Xbox Series oyunlarını xCloud sayesinde eski nesil konsoldan oynayabilecek. Bu sistem PlayStation'a da geliyor gibi duruyor.

DualShockers tarafından tespit edilen bir patente göre Sony, benzer bir hizmeti PlayStation sahipleri sunabilir. Patente göre Sony, PlayStation 5'te bulunana benzer hızlarda SSD'leri kullanan bir akış ağı altyapısı planlıyor gibi duruyor. Sebebi elbette birkaç farklı durum olabilir ancak en mantıklısı PS5 oyunlarının PS Now'a gelmesi gibi duruyor.

Eğer bu patent gerçekten de PS5 oyunlarını PS Now'a getirmek içinse oyuncular PlayStation 4 ve PC üzerinden de PS5 oyunları oynayabilecek. İlerleyen süreçte resmi bir açıklama gelecektir.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim