Anlık Bildirim

Yeni Zelanda tarihteki en sıcak kışını yaşadı

Güney Yarım Kürede bulunan Yeni Zelanda, iklim değişiklikleri sebebiyle tarihteki en sıcak kış mevsimini yaşadı. Bilim insanları da sıcaklıkların gittikçe artacağını belirtti ve uyarılarda bulundu.

Biz yaz aylarını yaşarken Güney Yarım Kürede bulunan Yeni Zelanda kış mevsimini yaşıyordu. Yapılan yeni açıklamalara göre de ülke, şu ana kadar kaydedilmiş en sıcak kış mevsimini yaşadı.

Yeni Zelanda tarihteki en sıcak kışını yaşadı Tam Boyutta Gör

Yeni Zelanda Ulusal Su ve Atmosfer Araştırmaları Enstitüsü’ne göre ağustos ayına kadar olan üç aylık süreç boyunca ortalama sıcaklık 9.8 santigrat (50 fahrenheit) dereceydi. Açıklamalara göre bu dereceler uzun vadeli ortalamadan 1.3 °C daha fazla iken geçtiğimiz sene kırılan rekordan 0,2 °C daha fazla.

Enstitüde çalışan bir meteorolog olan Nava Fedaeff, bunun en büyük sebebinin iklim değişiklikleri olduğunu belirtirken deniz sıcaklıklarının ve ılık rüzgârların da önemli derecede arttığının altını çizdi.

Fedaeff ayrıca, düşük irtifalardaki kar yağışının ortalamanın çok altına düştüğünü belirtti ve bunun sebebi olarak da kar yağışlarının yağmurlara dönüşmesini gösterdi. Artan yağmurlar sonucunda da seller oluşabileceği konusunda uyarılarda bulundu.

Yeni Zelanda tarihteki en sıcak kışını yaşadı Tam Boyutta Gör

“Sera gazı emisyonlarının yavaşlatılması gerekiyor”

Wellington Victoria Üniversitesi’nde iklim bilimcisi olan Prof. James Renwick de açıklamalarda bulundu. Renwick, iklim değişikliklerinin doğal ekosistemler üzerinde baskı oluşturduğunu bu yüzden birçok türün yok olma tehlikesi ile karşı karşıya kalacağını vurguladı ve sera gazı emisyonlarının yavaşlatılmasının zorunlu olduğunun altını çizdi: “Yakın zamanda üstesinden gelmezsek, dünyanın büyük kesimleri korkunç sonuçlarla karşılaşacak”

Renwick açıklamalarına, Yeni Zelanda’nın iklim değişikliğine karşı güzel politikaları olduğunu ancak bunları uygulamakta şu ana kadar pek başarılı olmadığını da ekledi. Ülkeye yenilenebilir enerji sağlayabilecek rüzgâr, güneş ve su gibi birçok kaynak olduğunu belirten Renwick, ülkenin yeşil enerjide dünya lideri olma potansiyeline sahip olduğunu ifade etti.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim