Anlık Bildirim

Yenilenmiş telefon pazarı 2022'de büyüdü: Lider değişmedi

Counterpoint Research'e göre, küresel yenilenmiş telefon pazarının lideri 2022'de de değişmedi. Apple, liderliği sürdürürken, onu Samsung takip etti.            
global yenilenmiş telefon satışları Tam Boyutta Gör
Yenilenmiş telefon satışları küresel pazarda tedarik darboğazına rağmen 2022’de büyüme kaydetti. En çok yenilenmiş telefon satışı Hindistan pazarında gerçekleşti.

Apple yeniden yenilenmiş telefon pazarının lideri

Pazar araştırma şirketi Counterpoint Research'e göre, küresel akıllı telefon satışları 2022’de yıllık bazda %5 artarken aynı dönemde yeni akıllı telefon satışları %12 oranında düştü. Apple, yenilenmiş iPhone satışlarını %16 oranında artırarak pazarın %49’unu ele geçirdi. Apple’ı %26 ile Samsung takip etti.

En çok Hindistan'da satılıyor

Rapora göre, tüketiciler artık yeni akıllı telefonları daha uzun süre elinde tutmaya başladı. Çin, pandeminin etkisiyle yenilenmiş akıllı telefon satışlarında %17’lik düşüş yaşarken, Hindistan, 2022’de en büyük yenilenmiş telefon pazarı haline geldi. Artan bileşen fiyatları ve enflasyon, küresel akıllı telefon satışlarını etkiledi, tüketiciler bütçe odaklı yenilenmiş akıllı telefonlara yöneldi. Küresel ikinci el akıllı telefon satışlarının 2026’da 413 milyon adede ulaşacağı tahmin ediliyor.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
2744 kez okundu.
9 kişi, toplam 10 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
akıllı telefon, Teknoloji Haberleri ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim