Anlık Bildirim

Bakan Koca, yerli aşı için acil kullanım onayına başvurulacağını duyurdu

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, yerli "Turkovac" aşısının acil kullanım onayına müracaat edilebilecek seviyeye geldiğini söyledi. Aşının onaylanması halinde önümüzdeki aylarda seri üretim başlayacak.

Yerli aşı için acil kullanım onayı başvurusu! Bakan Koca açıkladı Tam Boyutta Gör

Bugün Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, sosyal medyada "Salgınla mücadelede simge bir gün" paylaşımını yapmıştı ve 18.00'da rutinin dışında bir açıklama yapacağını duyurmuştu. 

Yaptığı açıklamadaki en kritik noktalardan birisi kuşkusuz koronavirüse karşı aşılamada 100 milyon doza ulaşılmış olmasıydı. Öte yandan Bakan Koca önemli bir bilgi daha verdi. Koca, şu an tamamlanmaya en yakın olan yerli "Turkovac" aşısının acil kullanım onayına müracaat edebilecek noktaya geldiğini duyurdu.

Koca açıklamasının devamında bir tesisten üretimine başlanılan ve şu an Türkiye'de 5 ayrı merkezde faz-3 çalışmaları yürütülen Turkovac aşısının bugün ikinci bir tesiste, daha seri üretilebilecek bir altyapıya ulaştığını aktardı. Bununla beraber yerli aşının acil kullanım onayı alması halinde, Ekim ayında seri üretime geçileceğinin de müjdesini verdi. 

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim