Anlık Bildirim

YouTube’a RTÜK denetimi geliyor

RTÜK, YouTube'daki yayınları denetlemek için çalışmalara başladı. Sosyal medyadaki yayınlara RTÜK denetimi uygulanabilmesi için yeni düzenleme hazırlanıyor. (Özel Haber)
YouTube’a RTÜK denetimi geliyor Tam Boyutta Gör
Radyo ve Televizyon Kurumu (RTÜK), 2019 yılında yayımlanan düzenleme ile Netflix, BluTV, Disney Plus gibi dijital içerik platformlarını RTÜK denetimine tabi tutmuştu. Bu tür platformların yayın yapabilmesi için RTÜK’ten yayın lisansı alması gerekiyor ve içerikler RTÜK tarafından denetleniyor.

Sosyal medyadaki yayınlar RTÜK tarafından denetlenecek

RTÜK’ün şimdi de YouTube’daki içerikleri denetlemek istiyor. RTÜK ile YouTube arasında görüşmeler yapıldığı ortaya çıktı. Ayrıca YouTube’un yanı sıra sosyal medya platformlarındaki tüm yayınların RTÜK’ün denetim süreçlerine dahil edilmesi için düzenleme hazırlığı başladı.

Yayın yasağı uygulayabilecek

Sosyal medya platformlarındaki RTÜK denetimi getirilmesinin ardından bu platformda yayın yapan tüm yayıncıların RTÜK’ün kurallarına uyması zorunlu olacak. RTÜK, sosyal medyadaki dilediği yayın hakkında yayın yasağı kararı alabilecek. İlgili platformlar, bu içerikleri yayından kaldırmakla yükümlü olacak.

RTÜK'ten açıklama

Geçtiğimiz günlerde Vole isimli YouTube kanalındaki bir videoda, bir hakem hakkında sarf edilen ağır sözler sosyal medyada büyük tepki toplamıştı. Bu yayın hakkında RTÜK tarafından ön inceleme başlatıldı ve ardından bir açıklama yayınladı. Sosyal medyadaki yayınların RTÜK denetimine tabi tutulması için çalışmaların yürütüldüğü duyuruldu:

“Bu tür yayınların denetimi hususunda “YouTube” ile görüşmeler devam etmektedir. Gelecek dönemde olası hukuki düzenlemelerin ardından sosyal medya mecralarının RTÜK’ün denetim süreçlerimize tabi olması beklenmektedir.”

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
11781 kez okundu.
94 kişi, toplam 111 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
youtube, rtük ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim