Anlık Bildirim

YouTube Shorts bu kez kendi firmasını tedirgin etti

YouTube Shorts platform son dönemde YouTube’un etkileşiminin artmasına büyük katkı sağladı ancak bu arada uzun videoların gelir elde etmesine olumsuz etki etti. 
YouTube Shorts Tam Boyutta Gör
Sosyal medya dünyasında özellikle TikTok’un yükselişi ile birlikte dikey ve kısa video özelliği kaçınılmaz hale geldi. Peki kısa video özelliği sosyal medya platformlarını ne yönde etkiledi?

YouTube Shorts risk oluşturuyor

Kısa videolar daha önce video platformu işine hiç girmemiş ya da kısıtlı kullanım sunmuş TikTok ve Instagram gibi platformların etkileşimlerini adeta patlattı. Bununla birlikte zaten uzun video formatı olan YouTube gidişattan pek memnun değil.

YouTube Shorts son dönemde çok popüler oldu ve kazanç programına dahil edilince içerik üreticileri ağırlığını buraya verdi. YouTube yöneticileri popülaritenin kısa videolara kaymasından tedirgin. Zira bu durumda uzun videolara olan ilgi azalıyor. YouTube en önemli gelirini uzun videolardan kazanıyor. Shorts bu noktada gelirlerin düşmesine neden oluyor.

Yöneticiler uzun videoların sönük kalmasını da istemiyor ve bu nedenle YouTube Shorts videolarının uzun videolara da etki edecek şekilde bir optimizasyon düşünüyorlar. Elbette YouTube Shorts videolarının tamamen kapatılması pek mümkün değil.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim