Anlık Bildirim

YouTube, NFL maçlarının yayın hakkı için servet ödeyecek

NFL liginin Pazar öğleden sonra maç paketi gelecek yıldan itibaren YouTube üzerinden yayınlanacak. YouTube yıllık 2.2 milyar doları gözden çıkarmış durumda.     
YouTube Tam Boyutta Gör
Son yıllarda spor karşılaşmaları içerik platformları için büyük rekabetin olduğu bir yer haline geldi. Daha fazla abone kazanmak isteyen ya da daha yüksek fiyatlardan abonelik satmak isteyen içerik platformları spor karşılaşmalarına yöneliyor.

YouTube’dan dev NFL hamlesi

Uzun yıllar DirecTV platformu altında sunulan NFL liginin Pazar öğleden sonra maç paketi gelecek yıldan itibaren YouTube üzerinden yayınlanacak. YouTube toplam 7 yıllık bir anlaşma için her yıl 2 milyar dolar ödemeyi kabul etti.

Çok popüler bir lig olduğu için masraflar bununla da kalmıyor. NFL Pazar Bileti paketinin bar ve restoranlarda da yayınlanabilmesi için YouTube yeni çözümler arayacak. Bunun için de yıllık 200 milyon dolar ödemesi gerekiyor. Böylece DirecTV tarafından yıllık ödenen miktarın 700 milyon dolar üzerine çıkmış oluyor.

Peki YouTube bundan ne kadar kazanacak? DirecTV aboneleri aylık 70$-140$ karşılığında Pazar maçlarını izleyebiliyordu. Abone olmayanlar ise sezonluk 294$ ödüyordu. Bu paketin kullanıcısı 1.5-2 milyon civarındaydı. YouTube da muhtemelen benzer bir sistem uygulayacak.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim