Anlık Bildirim

Youtube'un reklam engelleme özelliği bekleneni vermedi

YouTube'un reklam engelleyici uygulamalara ve eklentilere olan savaşı devam ediyor. Ancak bu karışıklığın ortasında çarpıcı bir rapor paylaşıldı. Yüklemelerde rekor kırıldı.
Youtube'un reklam engelleme özelliği bekleneni vermedi Tam Boyutta Gör
Bildiğiniz gibi YouTube, Haziran ayından bu yana reklam engelleyicilere karşı yeni bir mücadele başlattı. Öyle ki bu süreç artık küresel pazara ulaştı ve kısıtlamalar bir hayli artmış durumda. Bugün ise reklam engelleyici yasağının ne kadar etkili olduğu ortaya çıktı. Kullanıcı yüklemelerinde rekor sayıya ulaşıldı.

Youtube'un reklam engelleyici yasağı bekleneni vermedi

Sektörden gelen bilgilere göre, şu an birçok kullanıcı Youtube'un yeni adımı nedeniyle reklam engelleyicileri kaldırmayı başladı. Öyle ki bu sayının Ekim ayında yüz binlerce kişiye ulaştığı beliritliyor. Ancak bu devam ederken, yeni reklam engelleyici yüklemelerinde de rekor kırıldığını ortaya çıktı. Görünüşe göre kullanıcılar, YouTube’un engelinden kaçan daha güçlü reklam engelleyicilere yöneliyor.

Ayrıca bu hareketin bir diğer nedeni de küresel çapta yapılan zamlar olabilir. Bildiğiniz gibi Türkiye’deki zam sonrasında bireysel paketin fiyatı 57,99 TL, aile planı 115,99 TL, öğrenci paketi 37,99 TL, yıllık paketin fiyatı ise 579,99 TL'ye yükseldi. 

Kaçıranlar için YouTube, bu yılın ilk dokuz ayında 22 milyar doların üzerinde reklam satışı gerçekleştirdi. Bu rakam geçen yılın aynı dönemine kıyasla yüzde 5 artarak Google'ın toplam satışlarının yaklaşık yüzde 10'unu oluşturdu. İçerik oluşturuculardan sağlanan reklam gelirlerinin yüzde 55'i ise uzun videolardan, yüzde 45 ise Shorts'tan geldi.

Google'ın reklam engelleyicilere karşı gelecekte neler planladığı bilinmiyor. Ancak bu kısıtlamanın hem fayda hem de zarar sağladığını söylemek doğru olur. Bu bağlamda kısıtlamanın daha da artırıldığını veya kullanıcıların serbest bırakıldığını görebiliriz.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
11803 kez okundu.
8 kişi, toplam 13 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
youtube, Teknoloji Haberleri ve Mobil Teknolojiler
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim