Anlık Bildirim

Yunanistan’a veri merkezi açan Microsoft; Türkiye’yi es geçti

Yunanistan’ın iyileşen ekonomisine ve potansiyeline güvenerek ilk veri merkezini açan Microsoft’un bölgesel güç olan ülkemizde herhangi bir girişimde bulunmaması tepki topluyor.

Yunanistan’a veri merkezi açan Microsoft; Türkiye’yi es geçti Tam Boyutta Gör

Bugün internet devleri için veri merkezleri çok büyük önem arz ediyor. Milyarlarca kullanıcının verilerini saklayabilmek için belirlenmiş bölgesel noktalara veri merkezleri kuruluyor. Dünyanın dört bir yanında veri merkezleri olan Microsoft bu hafta Yunanistan’da ilk veri merkezini açtı.

Yunanistan’da bir ilk

Microsoft CEO’su Satya Nadella’nın Twitter üzerinden duyurduğu bilgilere göre Yunanistan’da ilk bölgesel veri merkezi faaliyete geçti. Yunanistan’daki en büyük yatırım olan veri merkezinin açılışını Başbakan Miçotakis ve Microsoft müdürü Brad Smith birlikte yaptı. Smith; Yunanistan’ın geleceğine ve ekonomik iyileşmesine güven duyduklarını ifade etti.

Microsoft bugün pek çok ülkede veri merkezi işletiyor. ABD, Kanada, Avrupa, Dubai, Abu Dabi, Güney Afrika, Brezilya, Şili bunlar arasında. Bununla birlikte bölgesel önemli bir güç olan ve önemli bir potansiyel barındıran ülkemizde herhangi bir veri merkezi hamlesinin olmaması eleştiri konusu oldu.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
16518 kez okundu.
90 kişi, toplam 96 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
microsoft, greece ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim