Anlık Bildirim

Vinclu, yapay zekaya sahip holografik asistan konseptini tanıttı

Japonya merkezli Vinclu isimli şirket Azuma Hikari adında tamamen holografik ve interaktif bir yapay zeka asistanı içeren Gatebox isimli konsept cihazını ortaya çıkardı.
Kısa bir süre önce Mark Zuckerberg kendisine ev ve ofis ortamında asistanlık yapabilecek bir yapay zeka sistemi geliştirmeyi hedeflediğini söylemişti. Görünüşe göre Facebook'un patronu bu düşüncesinde yalnız değil. Japonya merkezli Vinclu isimli şirket de tamamen holografik yapay zeka asistanı üzerine çalışmalar yapıyor.

"Gatebox" isimli konsept Amazon'un sesle kontrol edilebilen Echo adlı ürünüyle benzerlik taşısa da önemli farklılıklar içeriyor. Geliştirilen, holografik asistan interaktif bir yapay zeka kişiliğine sahip.

Gatebox, Iron Man filmindeki Jarvis gibi gelişmiş olmamakla beraber Azuma Hikari isminde bir kişiliği barındırıyor. Hologram olarak yansıtılan Azuma, sizi sabah istediğiniz saatte uyandırabildiği gibi, IoT teknolojisini kullanarak TV, klima, müzik sistemi ve uyumlu diğer ev aletlerini kontrol edebilmenizi sağlıyor. 

Gatebox makine öğrenme teknolojisiyle, kullanıcının alışkanlıklarına bağlı olarak belirli eylemleri kavrayabilme yeteneğine sahip olacak ve buna göre kendini geliştirebilecek. Japon mühendisler, bu konseptle cihazlara bir kişilik kazandırarak insan ve dijital dünya arasındaki duvarı yıkmayı hedefliyor.

Biz hala yemek veya temizlik yapabilecek ya da gerçekten sohbet edebileceğimiz androidlere sahip olmanın yollarını ararken, bu ürün robot asistanların aslında çok da uzağımızda olmadığını kanıtlıyor.

Vinclu'nun asistanı konsept aşamasında olmasına rağmen çalışıyor ve şirket bu yıl ön siparişleri başlatmayı planlıyor. İlk karakter bazıları için biraz fazla "anime" olabilir ancak ürün gönderimleriyle birlikte alternatif karakterlerin de sunulması bekleniyor. Ürün hakkında daha iyi fikir sahibi olabilmek için haberde yer alan konsept videoyu izleyebilirsiniz.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
5258 kez okundu.
11 kişi, toplam 11 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
Yapay Zeka, holografik ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim