Anlık Bildirim

2017 Dodge Challenger GT dört tekerden çekişle geliyor

Dodge Amerikan muscle arabalarında bir ilki gerçekleştirerek Challenger modeline 4 tekerden çekiş sistemini getirdi. Daha önce Dodge Charger'da kullanılan sistem kışın zor koşulda kolaylık sağlayacak.
Amerikan muscle arabaları karakteristik olarak arkadan itişli oluşları, büyük hacimli gürültülü V8 motorları ve iri cüsseleriyle tanınır. Ancak, Dodge popüler Challenger modeline dört tekerden çekiş özelliği ekleyerek muscle araba tanımına yeni bir boyut kazandırıyor.
2017 yılı itibariyle dört çeker sistemine kavuşacak Challenger modelinde bu seçenecek şu an için yalnızca 3.6-litre Pentastar V6 motor ve 8-ileri otomatik şanzıman ile sunulunuyor. V8, manuel veya Hellcat versiyonlar için ise henüz bir açıklama yok.
Resmi olarak 2017 Dodge Challenger GT adıyla anılacak araçta Dodge Charger AWD'de kullanılan aktif transfer kutusu ve ön aks bağlantısı da dahil olmak üzere aynı dört çeker ekipmanı kullanılmış. Challenger GT, genel olarak olumsuz hava şartlarına düzenli maruz kalan alanlarda yaşayan kişilere hava şartlarına dayanıklılık sağlaması üzerine geliştirilmiş. Dodge her ne kadar Challanger GT'yi pist canavarı yada ralli aracı olarak tasarlamasa da 3. parti ekipmanların aracı ne boyutlara getireceği şu anda merak konusu.
Her ne kadar V8 motorla gelmeyerek hayranlarını üzse de Challenger GT'de kullanılan V6 motor 305 beygir gücü ve 363 Nm torkuyla pek çok kişiyi tatmin edecektir. Araçla ilgili bir açıklama yapan Dodge, SRT, Chrysler ve Fiat binek araçları Kuzey Amerika patronu Tim Kuniskis, "Dodge, dünyadaki ilk ve tek dört çeker Amerikan muscle coupe olan yeni 2017 Dodge Challenger GT ile muscle otomobil paradigmasını değiştiriyor. Challenger bu zamana kadar hep en geniş kapsamlı ve fonksiyonel kas coupe olurken, şimdi yeni 305 beygir güç ve dört çeker sistemli Challenger GT ile fonksiyonel ve coğrafi sınırları daha da genişletiyoruz." sözlerini söylüyor.
Amerika'da 2017'nin ilk çeyreğinde satışa sunulacak Dodge Challenger GT'nin $34.490'dan başlayan fiyatlarla satışa sunulacağı belirtiliyor.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
4822 kez okundu.
19 kişi, toplam 20 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
dodge, awd ve
Sorgu:

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim