Anlık Bildirim

2021’de kartlı harcamalar yaklaşık yüzde 50 arttı

Türkiye’de Kartlı Ödemeler 2021” isimli araştırmaya göre kartlı ödemeler 2021’de yaklaşık yüzde 50 artarak 1 trilyon 712 milyar liraya yükseldi.                    

2021’de kartlı harcamalar yaklaşık yüzde 50 arttı Tam Boyutta Gör

Her geçen yıl nakit güç kaybediyor ve kartlı ödemeler artıyor. Yapılan araştırmaya göre 2021 yılında Türkiye’de kartlı ödeme hacmi yaklaşık yüzde 50 artış gösterdi.

Bankalararası Kart Merkezi (BKM) ve Dünya Bankasının güncel verileri kullanılarak yapılan “Türkiye’de Kartlı Ödemeler 2021” isimli araştırmaya göre kartlı ödemeler 2021’de yaklaşık yüzde 50 artarak 1 trilyon 712 milyar liraya yükseldi. Toplam kredi kartı sayısı 84 milyona, banka kartı sayısı ise 207 milyona ulaştı. Temassız ödeme sayısı önceki yıla göre yüzde 114 oranında artarak 2021’de 3,7 milyar adet olarak gerçekleşti. 1 Şubat’tan itibaren temassız işlemlerde üst limit 350 liradan 500 liraya yükselecek. Bu değişiklik sayesinde 2022’de temassız işlem sayısı daha da artacaktır.

Aidatsız kredi kartları ilgi gördü

Hesapkurdu.com verilerine göre ise 2021 yılında aidatsız kredi kartlarına talep artı. Vatandaşlar, sınırlı taksit imkanı seçenekleri sunmasına rağmen aidatsız kredi kartlarına yöneldi.

BDDK tarafından 2014’te yayımlanan yönetmelikle kredi kartı aidatlarının yasal bir zemine kavuşturulduğunu hatırlatan Onur Tekinturhan, “Düzenlemeye göre bankalar kartları için aidat veya yıllık üyelik ücreti olarak tanımlanan masrafları alabiliyor. Tüketiciler aynı bankanın masrafsız kredi kartına da başvurabiliyor. Pandemi tüketicilerin bu konudaki farkındalıklarını artırdı. Haklarını bilmediği için aidatı ödemeye devam eden ya da kartını iptal etme yolunu seçenler aidatsız kredi kartlarına yöneliyor. 2022’de öğrenci kartları hariç diğer kredi kartlarının aidatları, banka ve sunulan özelliklere göre yıllık yaklaşık 45 lira ile 680 lira arasında değişiyor. Bu rakamlar da aidatsız kredi kartına talebi tetikliyor” dedi.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim