Anlık Bildirim

2022'de akıllı telefon fiyatlarında %20'ye kadar artış bekleniyor

Araştırma şirketi Counterpoint yeni bir rapor yayınladı. Şirkete göre 2022 yılında akıllı telefon fiyatları, yarı iletken kıtlığı ve pandemi nedeniyle artacak.  

2022'de akıllı telefon fiyatlarında %20'ye kadar artış bekleniyor Tam Boyutta Gör

Counterpoint Research'ün raporuna göre bu yıl akıllı telefon fiyatları dünya genelinde %10-20 oranında artacak. Fiyatlardaki artışın ana nedenleri yarı iletken kıtlığı, salgın nedeniyle tedarik zincirlerinin aksaması ve enflasyon olarak gösteriliyor.

Rapor, geçtiğimiz yıl mobil cihaz fiyatlarının önemli ölçüde arttığı gerçeğine odaklanıyor. Üç çeyrek sonuçlarına göre, bir akıllı telefonun dünya pazarındaki ortalama maliyeti 308 dolar oldu. Bu, 2020'den 21 dolar daha fazla. Analistler, çip kıtlığı nedeniyle akıllı telefonların fiyatlarının arttığını belirtiyor. 2022'de çip sıkıntısı sorunu çözülmeyecek ve bu nedenle, fiyatların düşmesi gibi bir ihtimal mevcut değil.

2022'de akıllı telefon fiyatlarında %20'ye kadar artış bekleniyor Tam Boyutta Gör

TSMC çip fiyatlarını yükseltecek

2021 yılında akıllı telefon fiyatlarındaki en büyük artış Orta Doğu ve Afrika pazarlarında kaydedildi. Bu bölgelerde mobil cihazların fiyatı %17,4 arttı ve bu da pandeminin tetiklediği enflasyondaki %8'lik artıştan kaynaklandı. Öte yandan akıllı telefon fiyatları en az Güneydoğu Asya'da arttı ve bu bölgede fiyatlardaki artış ise sadece %2 olarak kaydedildi.

2020'den bu yana küresel pazarda yarı iletken bileşenlerinin maliyeti %25-40 artmış durumda. Yakın gelecekte, Tayvanlı yarı iletken dökümhanesi TSMC, sevk edilen ürünler için satış fiyatlarını artırmayı planlıyor. TSMC, dünyadanki en büyük yarı iletken üreticisi konumunda. Şirket, mikroçip sözleşmeli üretim pazarının %50'sinden fazlasını kontrol ediyor. Tüm bunlara paralel olarak da dünya genelinde chip fiyatları yeniden yükselecek.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
4425 kez okundu.
24 kişi, toplam 24 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
akıllı telefon, Mobil Teknolojiler
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim