Anlık Bildirim

400km menzilli yerli üretim elektrikli otomobil

Tamamı ülkemizde GEN Otomobil adlı bir firma tarafından geliştirilen yerli elektrikli otomobil TM 480, gün yüzüne çıktı. Bir süredir hakkında DH forumlarında da konuşulan otomobilden ilk bilgiler:

400km menzilli yerli üretim elektrikli otomobil Tam Boyutta Gör

Devlet destekli olarak ülkemizde başlayan yerli otomobil geliştirme çalışmalarından bağımsız olarak Gen Otomobil adlı bir firma, elektrikli aracını duyurdu. TM 480 adı verilen araç, dış tasarımından motoruna ve iç aksamına kadar her şeyi ile yerli olarak tasarlanıp geliştirilmiş.

150kw gücünde bir elektrikli motordan beslenen alan araç, 203 beygir güç üretiyor. Menzili 400 kilometre olarak açıklanan TM 480’in Türkiye’deki güncel elektrik fiyatlarına göre 100 kilometrede 10 liralık elektrik harcadığı ifade edilmiş. 5 yıllık geliştirme süresi içinde 6.5 milyon dolarlık ARGE harcaması yapıldığı belirtilen otomobil için üreticisi 200 bin liralık bir satış fiyatı belirlemiş.

Seri üretime hazır, evden 8 saatte şarj oluyor 

Şirketin başındaki isim olan ve aracın geliştirilme sürecindeki yatırımı tamamen kendi kaynakları ile yapan Dr. Gürsel Güzel, aracın seri üretime hazır olduğunu ve 6 ay sonra bile üretim kararının verilebileceğini belirtiyor ancak sertifikasyon ve diğer yasal prosedürler nedeni ile 2-3 yıllık bir zamana ihtiyaç olabileceğini aktarıyor.

Şirketin resmi sitesinde ARGE ve üretim merkezinin nerede olduğuna dair bir iletişim adresi göremedik ancak tasarım aşamasında olduğu görülen TM 100 adlı bir modelin de varlığını farkettik. Ayrıca TM 265 model numaralı daha az menzilli bir hatchback modelinin de prototip üretimi gerçekleştirilmiş.

D sınıfı sedan olarak ifade edilen TM 480, evlerde de kullandığımız şehir şebekesinden 8 saatte, hızlı şarj olanağı sağlandığında ise 1 saatte tam olarak şarj oluyormuş. Aracın tüm dijital göstergeleri dijital bir ekrana taşınmış. Ayrıca orta konsolda da dijital bir eğlence ve bilgi ekranı yer alıyor, kontroller de buradan sağlanıyor. Şirketin buradaki tüm aksamın yazılım alt yapısını da kendisi geliştirmiş. Aşağıda tüm modellerin görsellerinden oluşan bir galeri yer alıyor.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
44244 kez okundu.
77 kişi, toplam 85 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
yerli otomobil, elektrikli otomobil ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim