Anlık Bildirim

5G destekli iPhone 2021 yılına kadar gelmeyebilir

Teknoloji devi Apple, katlanabilir akıllı telefon konusunda olduğu gibi, 5G konusunda da rakiplerini uzaktan izleyebilir. Zira yeni yayınlanan bir rapora göre 5G iPhone modeli 2021 yılında gelecek.
Android telefon üreticileri 2019 yılı içinde 5G destekli akıllı telefonlarını piyasaya sürme konusunda olukça istekli. Ancak bu durum Apple için geçerli değil. Yeni yayınlanan bir rapora göre Apple, katlanabilir akıllı telefon teknolojisinde olduğu gibi, 5G konusunda da rakiplerinin gerisinden gelecek.

5G yonga seti tedarik sorunu var

UBS analisti Timothy Arcuri'nin raporuna göre, Apple 5G destekli iPhone modelini 2021 yılında piyasaya sürebilir. Bu durum şirketin 5G yonga setlerini tedarik etmesinin zorluğundan ve birkaç farklı faktörden kaynaklanıyor. Bu faktörlerden biri Apple'ın iPhone cihazlarda, mahkemelik olduğu Qualcomm şirketinin bileşenlerini kullanmayı tamamen bırakması. Qualcomm'un sektörün en önemli tedarikçilerinden biri olduğu düşünülürse, bu çok önemli bir dezavantaj.
İkinci fatktör ise Apple, Intel'in 5G yonga setlerinin 2020 iPhone lansmanı için yetişeceğine inanmıyor. Samsung ve MediaTek'in çözümlerini de kullanmayı düşünmeyen şirketin, dolayısıyla 5G iPhone modelinin piyasaya çıkış tarihini bir yıl daha ertelemesi kuvvetle muhtemel görünüyor. Bunun Apple için olağan bir durum olduğu söylenebilir. Zira şirket LTE teknolojisinde de rakiplerine oranla geriden gelmişti.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim