Anlık Bildirim

ABD’den Çin malı drone uyarısı

Amerika Birleşik Devletleri İç Güvenlik Bakanlığı, Çin malı drone modelleri hakkında uyarı paylaştı. Bu uyarıda Çin malı drone modellerinin üçüncü şahıslara uçuş verisi gönderebileceği söyleniyor.
ABD’den Çin malı drone uyarısı Tam Boyutta Gör
Görünen o ki ABD ve Çin arasındaki ticaret savaşı hız kesmeden devam edecek. Huawei ile ilgili kararlar tazeliğini korurken, bugün ise Çin malı drone modelleri hakkında uyarıda bulunuldu. Amerika Birleşik Devletleri İç Güvenlik Bakanlığı, uçuş bilgilerinin üçüncü şahıslarla paylaşılabileceğini aktardı.

Üreticiye önemli bilgiler gönderiliyor

ABD’nin uyarıyı vermesinin sebebi, Çin’deki drone üreticilerine veri gönderilmesi. Gönderilen verilerin güvenliği bilinmediği için daha önce belirttiğimiz gibi üçüncü şahıslarla paylaşılmasından endişe ediliyor. Bu sefer herhangi bir üreticiyi hedef alan açıklama yapılmadı.

İsim verilmese de gözler drone üreticisi dendiğinde ilk akla gelen Çin merkezli DJI’a çevrildi. Amerika ve Kanada’daki drone satışlarının yüzde 80’i DJI’a ait. DJI “Teknolojilerimizin güvenilirliği ABD hükümeti tarafından onaylanmış durumda. Ayrıca toplanan bilgiler hakkında kullanıcılara ayrıntılı bilgiler ve seçenekler sunuyoruz.” açıklamasında bulundu. Yani DJI tarafında sorun yok gözüküyor.

Kısacası ABD, sadece telekomünikasyon alanında değil, pek çok alanda Çin’in üzerine gitmeye devam ediyor. İleride ABD tarafından, Çin malı drone modelleriyle ilgili kısıtlama haberleri de gelir mi bilinmiyor. Şimdilik sadece uyarı olarak bırakıldı.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
6837 kez okundu.
10 kişi, toplam 10 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
drone, dji ve
4 etiket daha çin ABD uyarı Popüler Bilim
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim