Anlık Bildirim

ABD hükümeti, mesajlaşma uygulamalarındaki uçtan uca şifrelemeyi yasaklamayı düşünüyor

Beyaz Saray mesajlaşma uygulamaları için yeni bir tartışmayı gündeme açtı. Trump yönetimi neredeyse tüm mesajlaşma uygulamalarında olan uçtan uca şifrelemenin kaldırılması gerektiğini düşünüyor.
Uçtan uca şifreleme, günümüzde mesajlaşma uygulamalarından bekleyebileceğimiz standart bir özellik haline geldi. Ancak hükümetlerin bu özellikten memnun olduğunu söyleyemeyiz. Bunun son örneği ise ABD'de yaşanıyor. Trump hükümetine göre uçtan uca şifreleme yöntemi yasaklanmalı.

Ulusal güvenlik gerekçe gösteriliyor

Mesajlaşmalarınızın, belgelerinizin veya fotoğraflarınızın yanlış kişilerin eline geçmemesi için geliştirilen uçtan uca şifreleme yönteminde, gönderilen ve alınan mesajlar uygulamanın yapımcı şirketi tarafından bile görüntülenemiyor. İşte tam da bu noktaya dikkat çeken ABD hükümeti, bu şifreleme yönteminin kaldırılarak ulusal güvenlik gerekçesiyle mesajlaşma içeriklerine erişmek istiyor.
Bu düzenlemenin olası bir kabulü durumunda ise kullanıcıların mahremiyeti tehlikeye girebileceği gibi, Apple, Facebook ve Google gibi dev şirketler de yaptırıma zorlanacak. Politico'nun haberine göre bu öneri, ABD yönetimini ikiye bölmüş durumda. Birçok kişi de onaylanmaması gerektiği görüşünü savunuyor. Bu önemli konunun ise önümüzdeki dönemde sonuçlanması bekleniyor.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim